Pisa

Pisa

Pisa is een kustplaats in de Italiaanse regio Toscane. Het is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam. Het stadje bezit één van de beroemdste toeristische attracties ter wereld in de vorm van de Scheve Toren, maar buiten deze trekpleister zijn er nog een aantal prachtige kerken en andere bezienswaardigheden te zien.

Alles over Pisa

Toeristeninformatie

Regio: Toscane. Provincie: Pisa. Postcode: 56100, 56121-56128. Kengetal: (+39) 050. Vliegveld: Galileo Galilei. Gemeentehuis: Via degli Uffizi, 1 – 56100 Pisa (te.+39 050910111). Het Ufficio di Informazioni e Assistenza Turistica bevindt zich op Piazza del Duomo, 7 (tegenover de kathedraal). Tel. +39 050550100. Openingstijden: Elke dag van 09.30 tot 17.30 uur.

Nieuws

Op 5 januari 2020 is het Museo Nazionale di San Matteo gratis toegankelijk.

Openbaar Vervoer

Het vliegveld van Pisa heet Galileo Galilei en is het zowel het grootste van Toscane als het belangrijkste low-cost vliegveld van de streek. Ook voor toeristen die Florence willen bezoeken is dit meestal het makkelijkste vliegveld.

Het centrale treinstation bevindt zich op het Piazza della Stazione. Er is een directe treinverbinding met o.a. Rome en Florence.

Bezienswaardigheden

Uit de hoogtijdagen van de Maritieme Republiek staan nog een aantal kerken en kastelen overeind. De belangrijkste monumenten van de stad bevinden zich op en rond het Piazza del Duomo, oftewel het Campo dei Miracoli. Dit zijn als eerste de beroemde Scheve Toren (Torre Pendente), maar ook de Duomo, het Baptisterium en het Monumentale Kerkhof. Uit de architectuur van verschillende bouwwerken vallen veel Arabische invloeden af te lezen.

Het tweede belangrijke plein van de stad is het Piazza dei Cavalieri, dat aangelegd is voor de ridders die de stad tegen aanvallen van de Turken moesten beschermen. De opvallendste gebouwen aan dit plein zijn het Palazzo dell’Orologio en het Palazzo della Carovana. Behalve deze paleizen staan ook de Santo Stefano dei Cavalieri en de San Rocco Kerk aan dit plein.

In het Museo Nazionale di San Matteo worden veel uit kerken in de stad afkomstige kunstwerken tentoongesteld.

Langs de rivier de Arno staan veel mooie historische gebouwen en kerken als het Palazzo Blu en de Gotische Santa Maria della Spina Kerk.

Een van de leukste straten is de Via San Martino in de wijk Kinzica, die gekenmerkt wordt door de velel pubs en eethuisjes.

De San Zeno Kerk staat aan de noordoostkant van het centrum, dichtbij de Porta San Zeno (oftwel de Porta Monetaria).

De San Sisto in Corte Vecchia Kerk is de oudste kerk van de stad die nog in de oorspronkelijke staat te bewonderen valt.

De San Frediano Kerk is de universiteitskerk van Pisa.

Geschiedenis

De geschiedenis van Pisa, hoewel de stad tegenwoordig niet meer direkt aan de kust ligt, is geheel verbonden met het water. Gedurende de middeleeuwen was het zelfs een maritieme grootmacht, wat duurde totdat het ondergeschikt raakte aan Florence. Een (zeer) korte geschiedenis van Pisa.

Festivals

De belangrijkste jaarlijkse festivals zijn de Gioco del Ponte (het “Spel van de Brug”) en de Regata di San Ranieri.

Pisa, provincie Pisa, regio Toscane

Eén gedachte over “Pisa”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email