Historische Gebouwen Pisa

Aangezien Pisa ettelijke eeuwen lang een belangrijke Maritieme Staat was, zijn er in het centrum nog vele mooie historische gebouwen te zien. De meeste hiervan tonen ook invloeden van architectuurstijlen van andere culturen ronde de Middellandse Zee.

Historische Gebouwen Pisa

Scheve Toren

Scheve Toren - Historische Gebouwen PisaHet beroemdste bouwwerk in Pisa, en meteen één van de bekendste bouwwerken ter wereld, is de Scheve Toren. Met de bouw ervan werd in de 12e eeuw een begin gemaakt, maar pas twee eeuwen later was de constructie af. Op het moment helt de meer dan 50 meter hoge Torre Pendente zo’n 5 meter over.

Palazzo dell’Orologio

Piazza dei CavalieriHet Palazzo dell’Orologio is een historisch gebouw aan het Piazza dei Cavalieri, het centrale plein van de stad. Het is in de 17e eeuw ontstaan uit een samenvoeging van twee al bestaande paleizen.

Palazzo Mosca

Het Palazzo Mosca is een historisch paleis, dat eigenlijk uit enkele aan elkaar gevoegde gebouwen bestaat. De oudste delen van het gebouw stammen uit de 12e eeuw. Samen met het nabijgelegen Palazzo Gambacorti doet het dienst als gemeentehuis van de stad.

Palazzo Blu

Het Palazzo Blu (“Blauwe Paleis”) is een historisch gebouw in het centrum van de stad. Het is eveneens gecreërd door verschillende al bestaande gebouwen samen te voegen. Het wordt tegenwoordig vooral voor tentoonstellingen en andere evenementen gebruikt.

Logge di Banchi Pisa

De Logge di Banchi staat bij de Ponte di Mezzo aan de zuidelijke oever van de rivier de Arno in Pisa. Het gebouw is zetel van het staatsarchief en bevindt zich meteen naast de Torre dell’Orologio.