Museums Pisa

Voor kunstliefhebbers is het meest interessante museum van Pisa het San Matteo Museum. Voor mensen die meer in de geschiedenis van de stad geïnteresseerd zijn is dit het Antieke Schepen Museum, waarvan de verzameling bij toeval ontdekt is.

Museums Pisa

Museo Nazionale di San Matteo

Museo Nazionale di San Matteo PisaHet Nationaal Museum van San Matteo bevindt zich in het Piazzetta San Matteo in Soarta, langs de rivier de Arno. Het is gehuisvestigd in een oud middeleeuws klooster met een mooie Gothische façade. Het is niet het best georganizeerde museum ter wereld, maar biedt wel een uitstekende indruk van de kunst die in Pisa en Florence tussen de 12e en 17e eeuw vervaardigd werd.

Antieke Boten Museum

Antieke Boten Museum PisaHet Museum voor Antieke Boten (Arsenale Medicea) is een vrij nieuw museum dat speciaal gecreëerd werd toen bij toeval een aantal antieke boten gevonden werden. In het museum zijn 16 oude schepen te zien, waarvan het nieuwste uit de 5e eeuw stamt.

Domus Mazziniana

De Domus Mazziniana zetelt in het Palazzo Nathan-Rosselli, een historisch gebouw in Pisa. Het is in dit paleis dat Giuseppe Mazzini in 1872 zijn laatste adem uitblies. Het er zetelende museum is op het moment gesloten.

Botanisch Museum

De Botanische Tuinen van Pisa zijn al in de 16e eeuw aangelegd en horen tot de oudste ter wereld. De Giardini Botanici zijn aangelegd in opdracht van de Medici familie. Er is ook een Botanisch Museum op de gronden van deze attractie.