Domus Mazziniana Pisa

De Domus Mazziniana zetelt in het Palazzo Nathan-Rosselli, een historisch gebouw in Pisa. Het is in dit paleis dat Giuseppe Mazzini in 1872 zijn laatste adem uitblies. Het er zetelende museum is op het moment gesloten.

Domus Mazziniana Pisa

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres is Via Giuseppe Mazzini, 71 – Pisa (tel. +39 05024174). Toegang is gratis. Op het moment is het museum wegens verbouwing gesloten.

Geschiedenis Domus Mazziniana

Giuseppe Mazzini was een patriot en politicus en één van de grondleggers van de Italiaanse Staat. Het gebouw waar hij stierf werd op 20 Maart 1910 uitgeroepen tot nationaal monument.

Bij bombardementen in de tweede wereldoorlog werd het paleis vrijwel geheel verwoest, waarbij ook het originele meubilair verloren ging. Wel waren andere souvenirs uit de tijd van het Italiaanse Risorgimento al eerder in veiligheid gebracht.

Het huidige gebouw, dat in 1952 door de toenmalige President Luigi Einaudi ingewijd werd, is dan ook een na-oorlogse reconstruktie. Sindsdie is het de zetel van een geheel aan Mazzini gewijd instituut, dat zijn gedachtengoed onderzoekt en verspreid.

Het Palazzo Nathan-Rosselli is ook de zetel van een museum dat zich bezighoudt met alles wat met Mazzini en het Risorgimento te maken heeft.

Domus Mazziniana – Via Mazziani 71, Pisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *