Overige Attracties Pisa

Behalve de kerken, historische gebouwen en museums heeft Pisa nog een aantal mooie attracties. De bezienswaardigheden op de lijst hieronder zijn minder makkelijk in een eigen categorie onder te brengen.

Overige Attracties Pisa

Camposanto

Het Campo Santo is al sinds 1278 een begraafplaats in Pisa. Het staat ook bekend als Camposanto Monumentale. Van de vier gebouwen op het plein is het het meest recente. Eén van de hoogtepunten in dit kerkhof is de fresco-cyclus met als thema “Triomf van de Dood”. Ook bevinden er zich een aantal mooie kapellen.

Tuttomondo (Keith Haring)

De graffito op de achtermuur van het klooster dat bij de Sant’Antonio Kerk in Pisa hoort is geschilderd door Keith Haring en heeft als titel Tuttomondo. In 1990, een jaar na de voltooiing van het werk, zou Haring sterven.

Botanische Tuin

De Botanische Tuinen van Pisa zijn al in de 16e eeuw aangelegd en horen tot de oudste ter wereld. De Giardini Botanici zijn aangelegd in opdracht van de Medici familie. Er is ook een Botanisch Museum op de gronden van deze bezienswaardigheid.

Ponte di Mezzo

De Ponte di Mezzo is een brug, die het Piazza Garibaldi (aan de noordelijke oever van de Arno) verbindt met het Piazza XX Settembre en de Corso d’Italia. Eens per jaar vindt op deze brug het Gioco di Ponte di Mezzo plaats.