Botanische Tuin Pisa

De Botanische Tuin van Pisa is al in de 16e eeuw aangelegd en hoort tot de oudste ter wereld. De Giardini Botanici zijn aangelegd in opdracht van de Medici familie. Er is ook een Botanisch Museum op de gronden van deze attractie.

Botanische Tuin Pisa

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Orto Botanico di Pisa is Via Luca Ghini 5, 56126 Pisa (tel. +39 0502211316). Bus: E. Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur; zaterdag van 08.30 tot 19.30 uur. Gesloten: Zon- en feestdagen, kerstperiode. Toegangsprijs: 2,50 (kinderen tussen 6 en 12: 1,50 Euro; kinderen jonger dan 6, 65+: gratis.

Geschiedenis

De Botanische Tuin van Pisa is aangelegd in opdracht van Cosimo I de Medici. Het is één van de oudste botanische tuinen ter wereld en de eerste die aan een Universiteit verbonden was.

Het idee om de Giardino dei Semplici aan te leggen kwam van Luca Ghini.

In de loop der jaren heeft de tuin diverse zetels gekend. Oorspronkelijk, in het midden van de 16e eeuw, bevond de Orto Botanico zich dichtbij de Arsenalen van de stad. Toen deze grond in handen kwam van de Ridders van de Orde van Santo Stefano kwamen de tuinen bij de Santa Marta Kerk te liggen (1563 tot 1595). De straat heet nog steeds de Via del Giardino.

Rond 1590 begon men, in opdracht van Ferdinando I, de tuinen naar de Via Santa Maria te verhuizen.

Het Botanisch Museum (Museo Botanico) bevindt zich op de gronden van de tuin. De voorgevel van het gebouw waar het zetelt werd in de 18e eeuw met schelpen en een soort koraal dat madrepore heet opgeluisterd.

Botanische Tuin – Via Luca Ghini 4, Pisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *