Pleinen Pisa

Net als in de meeste Italiaanse steden is er ook in Pisa een centraal plein waaromheen zich het dagelijkse leven van de stad afspeelt. Hier is dat het Piazza dei Cavalieri. De meeste toeristen zullen echter bekender zijn met het Piazza del Duomo, dat meestal Campo dei Miracoli genoemd wordt, en waar de beroemdste gebouwen van de stad staan.

Pleinen Pisa

Campo dei Miracoli

Campo dei Miracoli - Pleinen Pisa

Het Campo dei Miracoli (“Veld der Wonderen”) is het meest bezochte plein van Pisa. Het kan er natuurlijk iets mee te maken hebben dat de Scheve Toren er staat, maar buiten deze populaire bezienswaardigheid bevinden zich er nog meer attrakties, waaronder de Kathedraal van de stad.

Piazza dei Cavalieri

Piazza dei Cavalieri

Het Piazza dei Cavalieri (“Ridderplein”) is een van de mooiste pleinen van de stad en wordt omlijstdoor een aantal statige, veelal in de 16e eeuw opgetrokken, paleizen. Het plein is halverwege de 16e eeuw geheel opnieuw door de beroemde architect Vasari ingericht.

Piazza Cairoli

Pleinen Pisa - Piazza Cairoli

Het opvallendste moument op het Piazza Cairoli is de centrale zuil met het standbeeld dat de “Overvloed” (Abbondanza) verbeeldt. De oude naam van het plein is dan ook Piazza dell’Abbondanza. De inwoners van de stad zelf gebruiken vaak de naam Piazza della Gogna, aangezien misdadigers er in het verleden aan de schandpaal gezet werden.