Pisterzo (deelgemeente Prossedi)

Pisterzo is de enige deelgemeente van Prossedi. Het ligt op ongeveer acht kilometer van de stad zelf, op een hoge steile heuvel die over het de Amaseno Vallei uitkijkt. De naam is afkomstig van Prius Tertium, één van de drie kastelen die ooit over de streek waakten. De burcht bestaat al sinds de eerste helft van de 12e eeuw. Vooral in de zomer trekt Pisterzo erg veel toeristen.

Alles over Pisterzo

Oorlogsmonumenten

Er zijn twee monumenten die gewijd zijn aan de uit de gemeente afkomstige slachtoffers gedurende de eerste wereldoorlog.

Voor de San Michele Kerk staat een vierkante gedenknaald. Deze is gemaakt van travertijns marmer en wordt bekroond door een kleine adelaar. Op het monument zijn plaatjes met de namen van de oorlogsslachtoffers uit het dorp bevestigd. De naald is verder niet versierd.

Op de façade van de Purgatorio Kerk is een bord bevestigd met erop de namen van alle uit Pisterzo afkomstige soldaten die in de oorlog het leven gelaten hebben.

San Michele Arcangelo Kerk

De San Michele Arcangelo Kerk is naast de oude, in 1921 door een brand verwoeste, kerk geheel opnieuw opgebouwd.

Historische Gebouwen

Het Palazzo Gabrielli stamt uit de middeleeuwen. Het staat dichtbij de kerk en wordt, dankzij de vierkante vorm en de robuuste structuur “kasteel” genoemd. Bij de kerk staat een standbeeld van Padre Pio.

Het Palazzo del Capitano is eveneens in de middeleeuwen opgetrokken en was in die tijd de zetel van de gemeenteraad.

Pisterzo, deelgemeente Prossedi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email