Fortezza Santa Barbara Pistoia

Het Fortezza Santa Barbara is een oud kasteel in Pistoia. Helaas verkeert het in redelijk vervallen staat. Het kan enkel ’s ochtends, gratis, bezocht worden.

Weetjes Fortezza Santa Barbara Pistoia

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Fortezza Santa Barbara is Piazza della Resistenza, -Pistoia (tel. +39 0573371690). Bus: 4. Openingstijden: Van dinsdag tot zondag van 08.15 tot 13.30 uur. Gesloten: maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis Fortezza Santa Barbara Pistoia

Het Santa Barbara Fort is gebouwd op de ruïnes van een middeleeuws kasteel, dat aan San Barnaba gewijd was. Het is in 1539 in opdracht van Cosimo I de Medici naar een ontwerp van Nanni Unghero opgetrokken. Het was eerder bedoeld om een opstand van de inwoners van Pistoia zelf te ontmoedigen dan als verdediging tegen aanvallen van buiten de stad.

De architekt was Giovan Battista Bellucci. Het fort was vierkant van vorm.

In de 2e helft van de 16e eeuw werd de struktuur door Bernardo Buontalenti aangepast. Hij liet o.a. de bastions toe en verbond het kasteel met de stadmuren.

Binnen het fort bevonden zich opslagplaatsen, miltaire kazernes, enige tuinen en een kerk.

In het bastion dat op de stad uitkeek stond een grote vierkante toren.

In de hele geschiedenis van het fort kwam het slechts één keer onder beleg en vanaf 1774 werd het helemaal niet meer voor militaire doeleinden gebruikt en deed het o.a. dienst als kazerne en militaire gevangenis.

Later raakte het in verval en pas in 1970 begon men met een restauratie, die echter nog steeds niet voltooid is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *