Palazzo Pretorio Pistoia

Het Palazzo Pretorio is samen met het Palazzo del Comune en de Duomo een van de drie belangrijke gebouwen op het Piazza del Duomo in Pistoia.Het staat ook bekendonder denaam Palazzo del Podestà. Het is traditioneel de zetel van de gerechtelijke bestuurders van de stad.

Weetjes Palazzo Pretorio Pistoia

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Pretorio is Piazza del Duomo, snc – Pistoia. Openingstijden: Onbekend. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis Palazzo Pretorio Pistoia

Palazzo Pretorio Pistoia

Palazzo Pretorio

Het Palazzo Pretorio is in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd. Het staat ook bekend als het Palazzo del Podestà. Het is traditioneel de zetel van de gerechtelijke bestuurders van Pistoia, te weten de Podestà gedurende de middeleeuwen en de Florentijnse Commissarissen gedurende de overheersing van de Medici.

Enkele jaren na de oorspronkelijk construktie werd er een nieuwe vleugel aan het paleis toegevoegd. Dit nieuwe gedeelte deed dienst als slaapplaats voor de wachten, als stal en als gevangenis.

Op het binnenhof zijn de 16e eeuwse stenen stoelen nog te zien, waarop de magistraten zaten wanneer er een publiek rechtspraak plaats vond.

In het begin van de 19e eeuw werd het Palazzo Pretorio eerst de zetel van het Tribunale Collegiale en vervolgens van het Regio Tribunale di Prima Istanza.

Tussen 1836 en 1846 vonden nieuwe verbouwingen en uitbreidingen plaats. Het is in deze periode dat ook de 15e eeuwse wapenschilden van de Podestà en de commissarissen die de Loggia sieren door Bartolomeo Valiani, Ferdinando Marini en Aurelio Machol afgemaakt werden. Ze voegden er ook een aantal schilderingen van historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad aan toe.

De trappen rechts van de ingang voerden naar de privé-appartementen en naar de grote aula op de eerste verdieping, waar nu nog steeds recht gesproken wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *