Santa Maria delle Grazie Kerk Pistoia

De Santa Maria delle Grazie Kerk in Pistoia is gebouwd naar aanleiding van de wonderbaarlijke genezing van een jong meisje in een nabijgelegen ziekenhuis. Het bed van het meisje is nog immer in d ekerk te zien.

Weetjes Santa Maria delle Grazie Kerk Pistoia

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria delle Grazie del Letto is Piazza San Lorenzo, Pistoia. Tel.: +39 057323129. Openingstijden: 07.30 tot 12.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis Santa Maria delle Grazie Kerk Pistoia

Santa Maria delle Grazie Kerk Pistoia
Façade

De geschiedenis van de Santa Maria delle Grazie Kerk in Pistoia begint, oals wel vaker het geval is, met een mirakel. In 1336 werd een jong meisje dat opgenomen was in het San Donnino o San Lorenzo Ziekenhuis door tussenkomst van de Madonna genezen, waarop een schilder, die de “Maestro van 1336” genoemd wordt, een beeltenis van de Maagd met Kind op de muur schilderde, precies zoals ze aan het zieke meisje verschenen was.

Na dit wonder werd de aula van het ziekenhuis tot oratorium omgebouwd en een eeuw later werd er een aan Santa Maria delle Grazie gewijde kerk van gemaakt.

De kerk wordt ook wel de Chiesa del Letto (“Kerk van het Bed”) genoemd, aangezien het bed waarin het zieke meisje sliep er nog steeds bewaard wordt.

De oorspronkelijke architekt was niet bekend, maar men neemt aan dat Ventura Vitoni de leiding had tegen de tijd dat de construktie voltooid werd.

In 1526 werd het belendende klooster in beheer gegeven aan de Agostijner nonnen. Toen de kloosterordes verboden werden, werd het klooster geïncorporeerd in het nabijgelegen Ospedale del Ceppo.

Het interieur bestaat uit een enkel schip. Het plafond stamt uit de 16e eeuw. Er zijn een aantal 16e eeuwse schilderijen te zien.

Hoogtepunten Santa Maria delle Grazie Kerk Pistoia

In de eerste kapel links staat het beroemde bed waarin het zieke meisje lag.

De beeltenis van de Madonna met Kind bevindt zich bij het hoofdaltaar.

In 1935 werden drie anatomisten die aan de Scuola Medico Chirurgica van Pistoia verbonden waren geweest in een enkel tombe in de kerk bijgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *