Sant’Antonio Abate Kerk Pistoia

De Sant’Antonio Abate Kerk in Pistoia wordt ook wel de Chiesa del Tau genoemd. Het bijbehorende klooster doet nu dienst als de zetel van het Centro di Documentazione Marino Marini.

Weetjes Sant’Antonio Abate Kerk Pistoia

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa del Tau is Corso Silvano Fedi, 72 – Pistoia. Openingstijden: Niet bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis Sant’Antonio Abate Kerk Pistoia

Sant'Antonio Abate Kerk Pistoia

Frescocyclus in de Sant’Antonio Abate Kerk

De Sant’Antonio Abate Kerk is in de 14e eeuw door Fra Giovanni Guidotti gebouwd. De kerk werd beheerd door de Broederschap van de Regoliere Kanunniken van Sint-Antonius. Deze werden ook wel de Broeders van de Tau genoemd, vanwege het Sint-Antoniuskruis in de vorm van de letter “T” dat op hun habijten afgebeeld was.

Nadat deze orde in 1774 onderdrukt werd, werd de kerk ontheiligd en in 1787 zelfs, samen met het bijbehorende klooster aan privé-eigenaren verkocht.

Er werd een appartementencomplex van gemaakt, tot het in 1962 door de Monumentenzorg opgeknapt werd.

De kerk bestaat uit een enkel schip. De pastorie is hoger dan de rest. De muurschilderingen stammen uit de 14e eeuw en zijn deels geschilderd door Niccolò di Tommaso en deels door Antonio Vite. De schilderingen tone scénes uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament alsmede gebeurtenissen uit het leven van de Heilige Antonio Abate zelf.

Er staan ook een aantal beeldhouwwerken van de hand van de 20e eeuwse beeldhouwer Marino Marini in de kerk.

CENTRO DI DOCUMENTAZIONE E FONDAZIONE “MARINO MARINI”

De verzameling van het in 1979 gestichte centrum bestaat uit ongeveer 300 werken van de beeldhouwer. Een groot deel ervan kan direkt bezichtigd worden, terwijl andere werken hier enkel bewaard worden om voor andere tentoosntellingen gebruikt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *