Pleinen Syracuse

Het belangrijkste centrale plein van Syracuse is het Piazza Archimede, dat door verschillende historische gebouwen omlijst wordt. Een ander mooi plein is het Piazza Pancali.

Pleinen Syracuse

Piazza Archimede

Fontein van Diana - Piazza Archimede - Pleinen SyracuseOp het Piazza Archimede zijn zo’n beetje alle periodes uit de geschiedenis van Syracuse vanaf de middeleeuwen vertegenwoordigd. Het Palazzo del Banco di Sicilia stamt uit de 20’er jaren van de vorige eeuw, terwijl het Palazzo della Banca d’Italia in de 15e eeuw opgetrokken is. Andere interessante gebouwen zijn het Palazzo Pupillo, het Palazzo Interlandi Pizzuti, het Palazzo Lanza-Bucceri, het Palazzo Gargallo en het complex gebouwen dat samen de zetel van de Cassa Centrale di Risparmio vormt. De Fontein van Diana staat midden op het plein.

Piazza Pancali

Het Piazza Pancali bevindt zich aan het einde van de Corso Umberto I, in een wijk die ronde het einde van de 19e eeuw zijn huidige vorm gekregen heeft. Het plein wordt door de Ponte Nuovo met het vasteland verbonden. Deze brug loopt over het enige kanaal dat nog van de antieke verdedigingswerken over is. In de nabijgelegen Via XX Settembre zijn nog delen van de Griekse muur te zien, met torens die in het begin van de 4e eeuw voor Christus gebouwd zijn.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email