Pleinen Verona

Pleinen Verona - Piazza dei Signori

Net als in veel grote steden bevinden de belangrijkse bezienswaardigheden van Verona zich vaak aan de mooiste pleinen. Hier zijn dat vooral het Piazza Bra, het Piazza dei Signori en het Piazza delle Erbe.

Mooiste pleinen Verona

Piazza Bra

Arena Verona

Het centraal gelegen Piazza Bra is een uitstekende plek om als uitgangspunt te nemen van een bezoek aan Verona. Het beroemdste bouwwerk en symbool van de stad, de Arena, bevindt zich aan dit plein. Behalve deze trekpleister staan er nog een aantal interessante en mooie gebouwen.

Piazza dei Signori

Piazza dei Signori Verona

Het Piazza dei Signori bevindt zich naast het Piazza Erbe. Van de twee is het Piazza dei Signori het meest statige en wordt omlijnd door een aantal prestigieuze gebouwen. Midden op het plein staat Dante de omgeving te bewonderen. Vanuit de Torre dei Lamberti is het uitzicht nog een stukje beter.

Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe - pleinen Verona

Het Piazza delle Erbe is eigenlijk altijd het politieke centrum van de stad geweest. Het wordt door middel van een boog met het Piazza dei Signori verbonden. Het plein staat vol monumenten en wordt omkranst door enige van de belangrijkste gebouwen van de stad. Er wordt elke ochtend een markt gehouden.

RSS
Follow by Email