Bezienswaardigheden Pompeï

Pompeï heeft twee grote trekpleisters, waarvan er één tot de grootste en beroemdste toeristische attrakties ter werreld behoort. De tweede is het Santuario waaromheen de huidige stad ontstaan is.

Bezienswaardigheden Pompeï

Opgravingen Antieke Pompeï

In het jaar 79 na Chr. werd het toenmalige Pompeï opgeschrikt door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De hele stad werd bedolven onder een bijna 7 meter dikke laag lava om pas 17 eeuwen later weer opgegraven te worden. Dankzij deze vondsten weet men hoe een Romeinse stad er tweeduizend jaar geleden uitzag, aangezien hele straten en huizenblokken goed bewaard gebleven teruggevonden zijn.

Santuario della Beata Vergine del Rosario

Met de bouw van het Santuario della Beata Vergine del Rosario werd in 1876 een begin gemaakt. Het hoort tot de belangrijkste pelgrimsbestemmingen van Italië. Met d ebouw van de klokkentoren werd in 1912 begonnen.

Nationaal Archeologisch Museum Napels

Hoewel het zich niet in Pompei zelf bevindt is het Nationaal Archeologische Museum van Napels eigenlijk een must-see, aangezien een groot deel van de kunstwerken en andere bij de opgravingen gevonden objekten hier te zien zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email