Ponte Scaligero Verona

Verona - Ponte Scaligero

De Ponte Scaligero is waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug in Verona, aangezien hij zich bij het Castelvecchio bevindt en deel uitmaakte van de structuur van dit kasteel. Hij wordt ook wel Ponte di Castelvecchio genoemd.

Ponte Scaligero Verona

Geschiedenis en beschrijving

Ponte Scaligero Verona
Ponte Scaligero met een toren van het Castelvecchio.

De Ponte Scaligero zoals ze er nu uitziet is echter niet authentiek, aangezien de oorspronkelijke brug in 1945 door de Duitsers opgeblazen is. Pas in de 50er jaren is hij opnieuw opgebouwd. Hiervoor moesten wel eerst de originele stenen van de bodem van de rivier opgevist werden.

Hij bestaat uit een sterke bakstenen structuur, met drie bogen van een afnemende breedte, die op torens met kantelen rusten. Ook zijn er her en der stukken te zien die erop duiden dat men ook Romeinse materialen hergebruikt heeft. Voorbeelden zijn de Korintische kapitelen bij de eerste pijler (alleen te zien wanneer de rivier vrijwel droog staat) en de herdenkingssteen bij het Arsenaal (gevonden tijdens de herstelwerkzaamheden na de oorlog).

Ponte Scaligero Verona
Ponte Scaligero

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de oorspronkelijke Ponte Scaligero sull’Adige gebouwd is, maar men denkt dat dat dit tussen 1354 en 1376 is. De brug verbond de stad met de weg naar het noorden en maakte deel uit van het defensieve systeem van het kasteel.

Tegenwoordig is de brug enkel voor voetgangers toegankelijk.

Aan de overkant van het kasteel bevindt zich nu het tussen 1840 en 1861 door de Oostenrijkers gebouwde Arsenaal. Een deel hiervan doet nu dienst als publiek park.

Ponte Scaligero – Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email