Poppi (Provincie Arezzo)

Poppi is een kleine gemeente van iets meer dan 6000 inwoners in het noordelijke deel van de provincie Arezzo. De bekendste bezienswaardigheden zijn het kasteel van de stad en de abdij in de deelgemeente Camàldoli. Het stadje wordt tot de mooiste gemeentes van Italië gerekend.

Alles over Poppi

Bezienswaardigheden

Kasteel Poppi
Kasteel

De grootste trekpleister in Poppi zelf is het kasteel van de stad. Andere attracties zijn de San Fedele Abdij, de Pieve di Santa Maria a Buiano, het Madonna del Morbo Oratorium, de San Marco Kerk, de Santi Donato en Mariano Kerk en het Certomondo Klooster. Wat de burgergebouwen betreft is het Palazzo dei Conti Guidi, met verschillende fresco’s, interessant.

De beroemdste bezienswaardighied op het grondgebied van de gemeente is echter het heremietenklooster in de deelgemeente Camàldoli.

Geschiedenis

Vooral in het zuidelijke deel van het grondgebied van de gemeente Poppi zijn talrijke Etruskische vondsten gedaan.

Na de Romeinse tijd was de belangrijkste periode voor de stad het tijdperk dat het graafschap Guidi het als leengoed in handen had. Deze periode begon in 1194 en eindigde in 1440, toen Poppi de zetel werd van het Bisschopdom Florence. Het belangrijkste overblijfsel uit die tijd is het tegen het einde van de 13e eeuw gebouwde kasteel.

Een deel van dit kasteel werd later omgebouwd tot residentie van de familie Guidi.

In 1261 liet de familie ook de stadsmuur bouwen. Deze had toen vijf toegangspoorten, waarvan er nu nog vier over zijn.

Tegenwoordig wordt een deel van het kasteel als tentoonstellingsruimte en congres- en concerthal gebruikt.

Om Poppi te bereiken moet men eerst door de deelgemeente Ponte a Poppi. Dit was oorspronkelijk de marktplaats van het kasteel, maar vormt nu het snelst groeiende moderne deel van de gemeente.

Poppi, provincie Arezzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email