Porta Faul Viterbo

De Porta Faul in Viterbo is een in de middeleeuwen gebouwde stadspoort. Ze is in de 15e eeuw gebouwd, nadat een overstroming de al eerder bestaande poort ernstig beschadigd had.

Weetjes Porta Faul Viterbo

Adres en openingstijden

De Porta Faul ligt langs de Via Faul, op korte loopafstand van het Piazza San Lorenzo en de Kathedraal van Viterbo.

Geschiedenis Porta Faul Viterbo

De Porta Faul is groter dan de andere in de middeleeuwen gebouwde poorten, hoewel ze wel kleiner is dan later gebouwde stadspoorten als de Porta Romana en de Porta Fiorentina.

Toen de beek de Urcionio in 1454 overstroomde werden grote delen van de stad, alsmede de niet lang tevoren geconstrueerde laatste stukken stadsmuur en de Porta di Valle, geheel vernietigd.

Alles moest opnieuw opgebouwd worden en er moest ook een nieuwe stadspoort komen. Deze werd in een oude toren gebouwd, waarbij het bovenste deel van deze toren verwijderd werd.

Oorspronkelijk werd deze poort, naar Alessandro Farnese, de Porta Farnesiana genoemd, maar de inwoners van Viterbo zelf hebben altijd de naam Porta Faul gebruikt aangezien ze naar de Valle di Faul leidde.

Een inscriptie uit 1568 verwijst naar Alessandro Farnese, van wie ook het wapenschild op de poort bevestigd is, samen met dat van de stad zelf en dat van de afgezant van de paus, Ansoino Polo.

De inizialen F.A.U.L. Zijn ook vaak te zien op de verschillende wapenschilden op een aantal gebouwen in de stad. Volgens een priester die Annio heette had Noah vier kastelen gesticht, te weten Fanum, Arbanum, Vetulonia en Longola. Uit deze kastelen zou Viterbo gegroeid zijn en vanaf het moment dat de priester dit verhaal vertelde, werd een wereldbol met de inizialen van de vier kastelen aan het wapenschild van de stad toegevoegd.

De toren links van de Porta Faul zat vroeger aan de Porta di Valle vast en is de toren van de mooie Galiana, die in het Casa Poscia woonde. Deze poort heette de Torre Branca en was genoemd naar de magistraat die haar in 1295 had laten bouwen.

In 1706 werd naast de poort een doorgang gemaakt waardoor het water van de Urcionio weg kon vloeien.

Ligging Porta Faul Viterbo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *