Porta Rivera L’Aquila

De Porta Rivera is de zuidelijke toegangspoort in de antieke stadsmuur van L’Aquila. Het was in de middeleeuwen één van de belangrijkste toegangen tot het centrum. De poort staat tussen de Fontana delle 99 Cannelle en de San Vito alla Rovere Kerk.

Porta Rivera L’Aquila

Geschiedenis en beschrijving

Porta Rivera L'Aquila
Porta Rivera

Het is bij een steile rotswand bij de Porta Rivera dat de Romeinse straatweg de stad binnenkwam. De wijk waar de poort toegang tot gaf heette San Giovanni.

De poort wordt gekenmerkt door een relatief kleine boog. In 2010, nadat de poort een jaar eerder door de aardbeving beschadigd was, is he tmonument gerestaureers.

De San Vito Kerk staat meteen bij de Porta Rivera. Deze 13e eeuwse kerk is door de inwoners van het gehucht Tornimparte opgetrokken. In die tijd was het de gewoonte dat de bewoners van de omringende kastelen de kerken in de stad bouwden. De façade is typisch voor de in de stad gebouwde kerken. Het meest opvallend zijn de blinde bogen op het bovenste deel en de pilaren aan de zijkanten.

Rechts van de kerk bevindt zich het onregelmatig gevormd plein waarop de bekendste fontein van L’Aquila, de Fontana delle 99 Cannelle, staat.

Porta Rivera, L’Aquila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email