Pozzo di San Patrizio Orvieto

De Pozzo di San Patrizio in Orvieto is een meer dan 60 meter diepe bron. Het monument bevindt zich achter het ondertussen tot publieke tuin omgevormde voormalige kasteel van de stad. Er lopen twee trappen aan de binnenzijde van deze put aan de rand van de stad.

Pozzo di San Patrizio Orvieto

Binnenkant Pozzo di San Patrizio Orvieto
Binnenkant van de Pozzo di San Patrizio

De “Bron van de Heilige Patrick” is maar liefst 61 meter diep. Twee wenteltrappen lopen langs de binnenmuur van deze put. De ezels die het water vanuit deze put naar boven brachten konden op deze wijze gelijktijdig naar boven en naar beneden gaan zonder elkaar in de weg te lopen.

De put is gebouwd in opdracht van Paus Clemens VII, toen deze in 1527 tijdens de Plundering van Rome naar Orvieto gevlucht was. Hij liet de bron aanleggen om zo drinkbaar water te hebben voor het geval Orvieto zelf ook aangevallen zou worden.

Het is toegestaan helemaal naar beneden te lopen.

Dichtbij de bron bevinden zich de ruïnes van wat ooit een Etruskische Tempel was, die Tempio del Belvedere genoemd werd. Langs de rand van de klif zijn overblijfselen te zien van trappen, een fundament en enkele zuilen.

Viale San Gallo – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *