Praktische Informatie Orvieto

Op deze pagina vindt U allerhande praktische informatie over Orvieto. Waar het VVV te vinden, waar te parkeren, hoe met de auto of het openbaar vervoer de stad te bereiken en hoe de bus en de funiculare te gebruiken.

Praktische Informatie Orvieto

Treinstation Orvieto

Orvieto zelf bestaat uit twee delen. Orvieto Centro is het historische stadsdeel, dat zich op de rots zelf bevindt en waar vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad te zien zijn. Orvieto Scalo ligt aan de voet van de rots. Hier is ook het treinstation, vanwaaraf men de kabelbaan (“funiculare“) naar de oude stad kan nemen. Het plein voor het station is het Piazza Matteotti en hier zijn ook een bushalte voor zowel lokale als interlokale bussen en een taxistandplaats (waar echter zelden een taxi te vinden is). Indien U slechts een dag in de stad vertoeft, kunt U Uw bagage bij het deposito bagagli in het Piazza della Pace kwijt.

Openbaar vervoer binnen Orvieto

Vanaf het station kunt U de bus naar het centrum van de stad nemen. De laatste halte is het centrale Piazza della Repubblica. U kunt ook eerst met de funiculare omhoog en dan met de bus verder.

Bussen van en naar Orvieto

Vanuit Orvieto zijn er directe bussen naar onder andere Viterbo en Civita di Bagnoregio. De halte van de maatschappij Cotral die deze verbinding verzorgt is op het Piazza Matteotti. De bussen rijden niet erg frequent en U dient Uw dagtocht dan ook goed van tevoren te plannen. Op zondag zijn er vrijwel helemaal geen bussen. Voor steden binnen de regio Umbrië kunt U terecht bij Busitalia – Sita Nord. Deze maatschappij verzorgt verbindingen met onder andere Amelia, Terni en Todi.

Treinen van en naar Orvieto

Orvieto bevindt zich op de regionale treinlijn tussen Rome en Florence. Vanuit Rome duurt de reis ongeveer anderhalf uur, vanuit Florence ongeveer twee uur.

Parkeren Orvieto

Er is een grote gratis parkeerplaats op het Piazza della Pace, dat onder het Piazza Matteotti ligt. Het historische centrum van Orvieto is grotendeels verboden voor auto’s (behalve voor residenten). Buiten de Piazza della Pace parkeerplaats zijn er nog twee plekken waar U Uw auto kwijt kunt, al is dit wel tegen betaling. De Parcheggio Boario-Campo della Fiera bevindt zich aan de voet van de rots, langs de Via della Segharia aan de zuidwestzijde van de stad. Wanneer U vanaf deze straat vanaf hier omhoog loopt komt U bij de Porta Maggiore stadspoort, die toegang geeft tot het middeleeuwse Orvieto. Er zijn ook liften (tot middernacht) en roltrappen (tot 21.00 uur) die naar het centrum voeren. De tweede is in de Via Roma, in oostelijke deel van het centrum.

Met de auto naar Orvieto

De belangrijkste straten naar de toegangspoorten van Orvieto zijn de Strada delle Conce, die tot de Porta Romana en langs de Porta Maggiore loopt, en de SS71, die naar het Piazza Cahen aan de oostzijde van de stad voert. Zowel vanuit Rome als vanuit Florence kan men de Autostrada del Sole volgen, die aan de stad voorbij komt. De afslag Orvieto bevindt zich op minder dan 5 kilometer van de stad.

Toeristeninformatie Orvieto

Het centrale VVV van Orvieto (IAT) bevindt zich tegenover de kathedraal op het Piazza del Duomo. Het is van maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 13.50 en van 16.00 tot 19.00 geopend. Op zaterdagen en zon- en feestdagen is dit van 10.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 18.00 uur. Telefoon: +39 0763341772. U krijgt hier gratis stadsplattegronden, met op de achterkant informatie over de stad (ook in het Nederlands). Ook kunt U hier de Carta Orvieto Unica kopen, die zeker voor families erg aan te raden is. Links van het VVV is een ander kantoor, waar U kaartjes kunt halen voor de erg interessante Orvieto Underground rondleiding. Er is een tweede VVV-kantoor op het Piazza Cahen, dat enkel op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 geopend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *