Praktische Informatie Reggio Calabria

Deze pagina geeft U praktische informatie over Reggio Calabria. Is er een speciale kortingskaart voor de museums van de stad? Moet er al toeristenbelasting betaald worden? Hoe zit het met publieke internetverbindingen? (Er is een aparte pagina voor informatie over het openbaar vervoer van de stad, inclusief het vliegveld en treinstation.)

Praktische Informatie Reggio Calabria

Toeristenbelasting

Net als in de meeste grote Italiaanse steden is er ook in Reggio Calabria een toeristenbelasting van kracht. Bij 4-sterren hotels is dit 2,50 Euro per persoon per nacht, bij 3-sterren hotels 2 Euro en bij residenties en agriturismo’s 1,50 Euro. Toeristen die in bed and breakfasts, vakantiehuizen, gasthuizen (affittacamere) en 1- en 2-sterren hotels logeren, betalen evenals campinggasten, 1 Euro per persoon per nacht. De belasting wordt enkel gedurende de eerste vijf (aaneengesloten) overnachtingen betaald. Kinderen jonger dan 15 betalen geen toeristenbelasting. In de maanden Juni, Juli en Augustus hoeft het tweede minderjarige kind, mits in gezelschap van een of meer ouders, ook niet te betalen.

Wifi HotSpots

Op verschillende belangrijke plekken in het centrum van Reggio Calabria zijn er Wifi HotSpots. De naam van de verbinding is “Wifi-RC-Free”. De voor toeristen meest interessante plekken zijn Piazza Italia, Piazza Castello, Piazza Garibaldi, Piazza Carmine en Piazza Sant’Anna. Ook langs de Lungomare Falcomatà is er draadloos internet, dat op sommige plekken zelfs tot het strand reikt.

Museumkaart

Reggio Calabria beschikt helaas niet over een museumkaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email