Rasponi Tuin Ravenna

De Rasponi Tuin (Giardino Rasponi) in Ravenna wordt ook wel de “Tuin der Vergeten Kruiden” genoemd. De tuin ligt achter massieven muren, half verborgen tussen de Kathedraal en het Battistero Neoniano. Het is een prettige plek om even uit te rusten tijdens een drukke dag.

Rasponi Tuin Ravenna

De toegangspoort tot de Giardino delle Erbe Dimenticate is ontworpen door Camillo Morigia. Dankzij de brede muur om de tuin kan de plek met recht een oase in het stadsgedruis genoemd worden.

In de typisch 19e eeuwse tuin zijn in speciale perkjes verschillende zeldzame en kostbare kruiden te zien. Deze perkjes bevinden zich rond een eveneens 19e eeuwse gietijzeren fontein.

Sommige in de tuin gekweekte kruiden werden in de middeleeuwen door kruideniers gebruikt, terwijl andere nog dagelijks het middeleeuwse dieet verlevendigen. Voorbeelden zijn de uit Perzië afkomstige hysop, klein hoefblad, hop, muizendoorn en balsemwormkruid.

Vanaf de tuin heeft men ook een mooi uitzicht op de koepel van de kathedraal.

Openingstijden Rasponi Tuin Ravenna

De Giardino Rasponi is elke dag behalve zondag van 09.00 tot 12.30 uur geopend.

Toegangsprijs

Gratis toegankelijk.

Adres

Het adres van de Rasponi Tuin is Piazzetta Paolo Serra (tel. +39 0544 34764). De dichtstbijzijnde bushalte is Piazza Kennedy (lijn 70).

Giardino Rasponi – Piazzetta Paolo Serra, Ravenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *