Alles over Reggio Calabria

Reggio Calabria is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam. De stad bevindt zich op de uiterste punt van de Italiaanse laars en heeft ongeveer 180 duizend inwoners. Hoewel Reggio al erg lang bestaat maakt het centrum een vrij nieuwe indruk, wat de te wijten is aan de aardbeving van 1908, die vrijwel het hele centrum met de grond gelijk maakte. De belangrijkste toeristenattracties zijn de Kathedraal, het Castello Aragonese en twee meer dan levensgrote bronzen standbeelden in het Magna Grecia Museum. Ook beschikt Reggio over prachtige stranden.

Toeristeninformatie Reggio Calabria

Naam: Reggio Calabria. Provincie: Reggio Calabria. Regio: Catanië. Postcode: 0965. Kengetal: 89121–89135. VVV: Het APT (Azienda di Promozione Turistica) van de stad bevindt zich aan de Via Roma, 3.

Voor informatie over toeristenbelasting en wifi kunt U onze pagina met praktische informatie over Reggio Calabria bezoeken. Er is geen museumkaart of andere kortingskaart. Wel zijn verschillende musea op de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken.

Openbaar Vervoer | Praktische Informatie (wifi, toeristenbelasting)

Met de Auto

Vanuit het noorden (Salerno) volgt U de Autostrada A3. Deze weg komt langs de steden Potenza, Cosenza, Catanzaro en Vibo Valentia. Vanuit het zuiden (Taranto) volgt U de Autostrada SS106 Jonica door de regio’s Puglia en Calabrië.

Beschrijving

Reggio Calabria is de belangrijkste stad van de regio, hoewel Catanzaro de hoofdstad is. De stad is in de 8e eeuw voor Chr. gesticht en was één van de eerste Griekse kolonies in Italië. Zowel gedurende de tijd van de Magna Grecia, als gedurende de Romeinse en Byzantijnse periodes was de stad erg belangrijk.

De huidige aanblik van de stad is het resultaat van noodzakelijke verbouwingen na de aardbevingen van 1783 en 1908, die vrijwel alle belangrijke historische gebouwen vernielden. De belangrijkste stadsdelen bevinden zich op de plek waar ook de Griekse stad gebouwd was. Op het moment heeft de stad meer dan 180 duizend inwoners. Belangrijke problemen waaraan Reggio onderhevig is zijn de georganizeerde misdaad en de jeugdwerkloosheid.

Bezienswaardigheden

Uit de ontstaansperiode van Reggio Calabria zijn nog delen van de vestigingsmuur uit de 4e eeuw voor Christus te zien. Deze bevinden zich, net als de ruïnes van Romeinse thermen, langs de Lungomare. Andere Griekse ruïnes, waaronder resten van de Odeon, necropolissen, publieke gebouwen en, vooral op de heuvels, veel wateropslagplaatsen, zijn nog her en der in de stad te zien. Helaas zijn belangrijke archeologische plekken bij Reggio Lido verwoest bij de aanleg van het treinstation.

De stad beschikt over prachtige stranden en vanaf de Lungomare heeft men een schitterend uitzicht over de Straat van Messina met Sicilië en de vulkaan de Etna op de achtergrond. Het is ook vanaf hier dat men bij speciale weersomstandigheden een Fata Morgana kan zien. Op zulke momenten lijkt Sicilië dichterbij te komen en ziet het eruit alsof Messina in de lucht hangt.

De mooiste kerk is de Duomo en het bekendste historische gebouw is het Castello Aragonese. In het Archeologische Magna Grecia Museum zijn de beroemde Bronzi di Riace standbeelden te zien. De Villa Comunale is de bekendste tuin van de stad.

Top 10 Bezienswaardigheden | Kerken | Historische Gebouwen | Museums | Overige Attracties

Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email