Regina Margherita Theater Caltanissetta

Het Regina Margherita Theater staat aan de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele van Caltanissetta. De eerste opvoering vond in 1875 plaats. Het na de tweede wereldoorlog in verval geraakte theater is na een lange restauratie in 1997 opnieuw geopend.

Regina Margherita Theater Caltanissetta

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Corso Vittorio Emanuele, 1 – Caltanissetta. Telefoon: +39 0934 547034. Openingstijden en toegangsprijs: Afhankelijk van de voorstelling.

Geschiedenis en beschrijving

Regina Margherita Theater Caltanissetta
Regina Margherita Theater

In 1959 werden de eerste plannen gemaakt voor een theater in Caltanissetta. Als dank aan zijne hoogheid Francesco II zou het naar diens echtgenote Santa Sofia Theater genoemd gaan worden.

Een jaar later kwam Sicilië deel uit te maken van het nieuwe Koninkrijk Italië. Toen het nieuwe theater in 1873 voltooid werd kreeg het dan ook de naam Margherita. Regina Margherita werd het pas in 1878, toen prinses Margherita koningin werd.

De architect was Barbera, zoals op een gedenkplaat in de vestibule te lezen valt.

De eerste opvoering, Verdi’s “Macbeth”, was in 1875. Hierna had het theater tot de tweede wereldoorlog verschillende privé-uitbuiters, met wisselende successen.

Gedurende de oorlog werd het theater beschadigd. De opkomst van de filmindustrie zorgde voor een nog grotere terugslag. Onder de laatste eigenaar, die er een bioscoop van maakte, raakte het theater dusdanig in verval dat de stad besloot in te grijpen. In 1970 sloot het zijn deuren.

Na een jarenlang durende restauratie vond uiteindelijk in 1997 de heropening plaats.

Teatro Regina Margherita – Corso Vittorio Emanuele 1, Caltanissetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email