Rocca Brancaleone Ravenna

De Rocca di Brancaleone is een in opdracht van de Venetiaanse Republiek gebouwd kasteel in Ravenna. De bouw begon in 1457. Het bouwwerk bestaat uit het eigenlijke kasteel en de citadel, waar de troepen gelegerd waren. In de Torre della Cappella boven de ingang zijn twee bas-reliëfs te zien. De eerste verbeeldt de “Leeuw van Venetië” en is door Marino di Marco Cedrini gemaakt. De tweede verbeeldt een “Madonna met Kind”.

Rocca Brancaleone Ravenna

Rocca Brancaleone Ravenna
Rocca Brancaleone

In 1441 werd Ravenna door de Venetiaanse Republiek bezet. De nieuwe machthebbers lieten meteen een reeks verdedigingswerken bouwen om de inwoners een gevoel van veiligheid te geven. De Rocca Brancaleone, die deel uitmaakte van de verdedigingsmuur, is in 1457 gebouwd.

Het kasteel bestaat uit twee delen, de Rocca en de Citadel. De Rocca is rechthoekig en heeft op elke hoek een ronde toren. Deze torens worden door een dubbele ringmuur met elkaar verbonden.

De bezettingstroepen waren in de Citadel ondergebracht. Deze had een oppervlakte van ongeveer 14 duizend vierkante meter en werd ook door een muur beschermd.

Een aantal jaren geleden heeft men in de Citadel de Giardino della Rocca aangelegd, een park met grote bomen. Vooral de eik die tegen de muur dichtbij de Torrione della Ghiacciaia staat valt op.

Bij de ingang tot de Rocca staat de zogeheten Torre della Cappella, die versierd is met de Leeuw van San Marco en een Madonna met Kind.

Openingstijden Rocca Brancaleone

Maart: 8.00 – 18.30; April: 8.00 – 20.00; Mei en Juni: 8.00 – 21.00; Juli en Augustus: 8.00 – 23.00; September: 8.00 – 19.30; Oktober: 8.00 – 18.00; November t/m Februari: 8.00 – 17.00.

Toegangsprijs

Gratis.

Adres en openbaar vervoer

Hat adres van de Rocca Brancaleone is Via Brancaleone, Ravenna (tel. +39 0544 36094). Buslijnen 2,3 en 5.

Rocca Brancaleone – Via Brancaleone Ravenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *