Rocca Maggiore Assisi

Rocca Maggiore Assisi

De Rocca Maggiore is het enige kasteel in Assisi. Het is in 1367 gebouwd door Kardinaal Albornoz, die de al bestaande, keizerlijke woonst van Federico Barbarossa gebruikte als fundament van de constructie. Het is een hele klim, maar de volhouder wordt dan ook beloond met een adembenemend panorama over Assisi zelf en het omliggende Umbrië.

Rocca Maggiore Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza delle Libertà Comunali – Assisi. Telefoon: +39 075812033. Openingstijden: Van 10.00 uur tot zonsondergang. Gesloten: 25 December, 1 Januari. Toegangsprijs: 6 Euro; 8-18 jaar: 4 Euro; jonger dan 8: Gratis.. (NB: Vanwege de Covidcrisis kunnen de openingstijden verschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis en beschrijving

Rocca Maggiore Assisi
Rocca Maggiore

Al in de 12de eeuw stond er een bouwwerk op de plek waar zich nu de Rocca Maggiore bevindt. Dit bouwwerk stond op zijn beurt op oude Etruskische ruïnes.

In de tweede helft van de 14de eeuw liet Kardinaal Albornoz het fort opnieuw bouwen, waarbij het originele project wel intact gelaten werd.

In die tijd liet de kerk overal kastelen en uitkijktorens bouwen. De bedoeling was op deze wijze een krachtige indruk te maken.

Later werd de donjon versterkt. Ook werd er een twaalfhoekige toren aan de noordzijde opgetrokken.

Toen de streek eenmaal als veilig beschouwd werd was het kasteel niet meer nodig en raakte het langzaam in verval.

Het fort heeft een trapezoïde vorm. De twaalfzijdige toren is pas later gebouwd. Het is niet lang geleden gerestaureerd en tegenwoordig vinden er vaak tentoonstellingen in de Rocca Maggiore plaats.

Na de restauratie is het omgevormd tot tentoonstellingsruimte.

Weetjes

  • In kleinere Italiaanse steden wordt een kasteel of fort op de top van een heuvel vaak Rocca (eigenlijk “rots”) genoemd.
  • Vroeger was het mogelijk door de stadsmuur van de Rocca Maggiore helemaal naar de Rocca Minore aan de zuidwestelijke zijde van het centrum te lopen.

Rocca Maggiore, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email