Rome

Rome wordt door velen gezien als de mooiste stad ter wereld. Of dat waar is of niet, daar kan men het lang over hebben, maar het valt niet te ontkennen dat er weinig steden zijn met een zo grote concentratie aan bezienswaardigheden. Als je alleen de beroemdste maar noemt kom je al bij een indrukwekkend lijstje: het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, het Pantheon, de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het Piazza Navona, plus nog eens honderden kerken, museums, mooie pleintjes en pittoreske straten.

Alles over Rome

Little Italy Hostel/B&B in Rome

Little Italy Hostel RomeAangezien ik deze site schrijf terwijl ik op gasten in mijn eigen hostel/bed and breakfast Little Italy zit te wachten, is dit natuurlijk mijn aanrader. Little Italy Hostel Rome is centraal gelegen (tussen Termini en het Colosseum), is goedkoop en krijgt al jaren goede recensies.

Openbaar Vervoer

Hier kunt U alles lezen over hoe U naar Rome kunt reizen. Er is informatie over de vliegvelden Ciampino en Fiumicino en de beste en snelste verbindingen naar het centrum van de stad. U kunt alles te weten komen over het centrale station Roma Termini en busverbindingen naar andere delen van Italië. We laten ook zien op welke wijze U het best door de stad kunt reizen, met informatie over stadsbussen, het metro-systeem, trams en nachtbussen. Alles over het openbaar vervoer in Rome.

Practische Informatie

Hier kunt U o.a. adressen vinden van ambassades, VVV-kantoren en andere instanties waar U terecht kunt indien U hulp nodig heeft. De verschillende museumkaarten worden behandeld en wat U moet doen ingeval van diefstal.

Bezienswaardigheden

Hier geven we niet enkel informatie over de belangrijkste toeristische attrakties van de stad, maar ook over kleinere en onbekendere, maar vaak niet minder mooie bezienswaardigheden. Er is zowel een indeling naar de aard van de attraktie (kerk, museum, historisch gebouw, monumentplein etc.) als naar de wijk waar ze te zien zijn.

Rome Vandaag

Hier kunt U het laatste nieuws lezen over wat er op dit moment in Rome gebeurt. U kunt kijken welke festivals er aan de gang zijn en of er interessante tentoonstellingen of andere evenementen zijn. We kondigen stakingen aan en U kunt lezen wat er op het moment in de steigers staat of gewoon gesloten is.

Dagtochtjes en Excursies vanuit Rome

Het is goed mogelijk dat U op een gegeven moment denkt “Rome is geweldig, maar ik zou toch even van een rustigere omgeving willen genieten”. In de onmiddelijke omgeving zijn er tientallen steden met mooie historische centrums, die toch niet door hordes toeristen overlopen worden. De bekendste hiervan zijn o.a. Ostia Antica, Tivoli en Frascati, maar er zijn er ook plaatsjes waar U waarschijnlijk nooit van gehoord hebt en die toch over een schitterend, meestal middeleeuws of Renaissance historisch stadsentrum beschikken. Hier worden enkel de stadjes in de provincie Rome zelf behandeld, maar er zijn ook andere plekken (Tarquinia, Sperlonga, en zelfs Pompei) die redelijk makkelijk in een dag te bezoeken zijn.

Overzicht

Top 10 Bezienswaardigheden Rome

01. Colosseum
02. Sint Pieter
03. Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel
04. Pantheon
05. Piazza Navona
06. Spaanse Trappen
07. Trevifontein
08. Galleria Borghese
09. Kapitool
10. Forum Romanum en Palatijn

Museumkaarten Rome

Roma Pass 2017
Archeologia Card
Omnia Vatican & Rome Card
Roma Pass 48 Hours

Rome Vandaag

Laatste Nieuws Rome
Winteruitverkoop 2017
Zomeruitververkoop 2017
Januari 2017 Alle Tentoonstellingen
Jaarlijkse Evenementen

Belangrijkste Tentoonstellingen

Romeins Voedsel (Ara Pacis)

Bezienswaardigheden naar Categorie

Kerken
Historische Gebouwen
Musea
Monumenten
Pleinen
Straten
Fonteinen
Parken en tuinen

Onze Hostels in Rome

Little Italy Guesthouse
Chaplin Hostel

Openbaar Vervoer Rome

Overzicht OV Rome
Stakingen
Verbinding naar Ciampino
Verbinding naar Fiumicino
Taxi
Roma Termini

Algemene Informatie

Op Audiëntie bij de Paus
Jaarlijkse Gebeurtenissen
Voetbal: Lazio en Roma
Rome met Kinderen

Leukste Wijken Rome

Trastevere
Monti
Testaccio
Pigneto
San Lorenzo
De “Tridente”
Alle Wijken in Rome

Excursies

Pompeii
Sperlonga
Ostia Antica
Tivoli
Frascati

Meer Bezienswaardigheden

Bruggen
Aquaducten
Obelisken
Stadspoorten
Torens
Panorama’s

6 gedachten aan “Rome”

 1. Hallo Valda,
  De maatschappiij het Atral. De bussen vertrekken overigens vanaf het metrostation Ponte Mammolo (lijn B). Ik had je eerdere vraag te gehaast beantwoord.
  Ik zou het wel op prijs stellen als je eventuele volgende vragen (indien mogelijk) zou stellen bij het topic waar ze thuishoren.
  Met vriendelijke groet,

  René

   1. Hartelijk dank voor het antwoord! Ik ga eind september naar Rome. Wil ook graag de watertuinen van Villa D’ Este in Tivoli bezoeken! Welke bus moet ik nemen van Stazione Termini?Hoelang ben ik onderweg? Ben je een hele dag hier aan kwijt? Ik ga waarschijnlijk een openbaarvervoerskaart voor een week aanschaffen. Kan ik die ook gebruiken, om naar Tivoli te reizen? Bedankt en groetjes.

    1. Hallo Valda,

     Om de bus te nemen naar Tivoli moet je naar het tweede station van Rome, Tiburtina (metro lijn B). De duur van de reis hangt erg van de tijd van de dag en het verkeer af, maar reken er maar mee dat het een uur kan duren. De route wordt door een privé-maatschappij verzorgd, dus de weekkaart is hier niet geldig.

     René

     1. Beste Rene,

      Hartelijk dank voor je anrwoord! Kun je mij nog wel vertellen welke busmaatschappij de reis naar Villa ‘de Este verzorgd? Op deze site wordt vermeld dat er bussen gaan die stoppen voor de ingang van de villa?? Interesse; U bent een hele goede Italie-Rome kenner, bent u zelf van Italiaanse afkomst?

      Bij voorbaat dank

      Met vriendelijke groet,

      mw Valda Pierie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email