Jaarlijkse Evenementen Rome

Een overzicht van de belangrijke en minder belangrijke festivals en andere evenementen die elk jaar in Rome plaats hebben.


Februari

Equilibrio Dans Festival.

Gedurende de maand Februari wordt in het Auditorium Parco della Musica het Equilibrio Moderne Dans Festival gehouden.

Controtempo

Een festival van moderne muziek, hoofdzakelijk in de eerste week van Februari. Verschillende zalen.

April

Week van de Cultuur

Elk jaar, meestal in de week na Pasen, zijn een week lang alle door de stad en de staat gerunde musea gratis of geven een flinke korting op de toegangsprijs. (Eigenlijk is de cultuurweek al vier jaar afgeschaft, maar we laten hem hier maar staan, in de hoop dat het initiatief in ere hersteld gaat worden.)

Mei

1 Mei Viering

1 Mei is de drukste dag van het jaar in Rome. De dag van de arbeid wordt gevierd met gratis concerten bij de Basiliek van Sint Jan van Lateranen. Tal van beroemde Italiaanse popmuzikanten treden gratis op.

Juni

Villa Celimontana Jazz festival

Elk jaar vindt in het Villa Celimontana Park een jazz festival plaats, meestal in de maand Juni.

Augustus

Sneeuwval op 5 Augustus

De Basiliek van Santa Maria Maggiore staat waar ze staat omdat er op de plek ooit op 5 Augustus sneeuw gevallen zou zijn. Elk jaar op deze datum wordt deze gebeurtenis gevierd met een plechtige mis waarbij bloemenblaadjes van het plafond naar beneden dwarrelen.

Oktober

Tango

Het Buenos Aires Tango Festival wordt in 2014 voor de vijfde maal gehouden. Plaats van handeling is het Auditorium Parco della Musica en het duurt van 2 tot 5 Oktober.

Het Buitenwijken Film festival

Een jaarlijks terugkerend filmfestival (in 2014 voor de 7e keer) is het Visioni Fuori Raccordo Film Festival, waar films getoond worden die het leven in de buitenwijken van de stad beschrijven. (2 tot 5 Oktober, 2014 in het Nuovo Cinema Aquila).

Internationale Film Festival

Het belangrijkste film festival van Rome is het Internationale Film Festival, dat in 2014 voor de 9e keer gehouden wordt. Zoals altijd vinden de voornaamste evenementen in het Auditorium Parco della Musica plaats, maar er zijn uiteraard ook elders in de stad films te zien.

November

Kerstbrood

De 7e editie van de Fiera Nazionale del Panettone e del Pandoro (2014) wordt het weekend van 22 en 23 December gehouden bij het gebouw van de Camera di Commercio (Piazza di Pietra).

December

Gospel Festival

Gedurende de laatste weken van December vindt elk jaar het gospelfestival plaats. Plaats van handeling is zoals gewoonlijk het Auditorium Parco della Musica.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email