Palazzo Apostolico Rome

Het Palazzo Apostolico is de officiële residentie van de Paus in het Vaticaan in Rome. Het is vanuit een van de ramen van dit paleis dat hij elke zondag het Angelus uitspreekt.

Weetjes Palazzo Apostolico Vaticaanstad

ADRES, OPENINGSTIJDEN EN TOEGANGSPRIJS

Het adres van het Palazzo Apostolico is Città del Vaticano. Metro: Ottaviano (lijn A). Bus: 40, 64. Het paleis is niet voor toeristen toegankelijk.

Geschiedenis Palazzo Apostolico Vaticaanstad

Palazzo Apostolico Vaticaanstad
Het Palazzo Apostolico gezien vanaf het Sint-Pietersplein.

Eigenlijk maakt het Palazzo Apostolico deel uit van een complex van Palazzo Apostolici, een aantal paleizen dat tussen de 12e en de 19e eeuw binnen de muren van het Vaticaan gebouwd is.

Dat deel van het gebouw waar de paus zijn verblijf zou hebben heet Palazzo di Sisto V, naar de paus die het tegen het einde van de 16e eeuw heeft laten bouwen.

Het is pas vanaf 1954 dat de Paus op zondag om 12 uur het Angelus verkondigt. De eerste paus die dit deed was Pius XII. Het raam van waaruit hij dit doet is dat van de pauselijke studeerkamer.

Het venster helemaal links op de 3e verdieping is dat van een gang en de volgende vijf zijn die van de pauselijke bibliotheek. Hier komt de Raad van Kardinalen samen. Het volgende raam is dat van een ontvangstkamer en de kamer van de persoonlijke secretaris van de paus, gevolgd door het beroemde venster van het Angelus. Het laatste venster is dat van de pauselijke slaapkamer (waar Paus Franciscus overigens weigert te slapen omdat het te luxueus is).

De eerste drie vensters van de tweede verdieping horen bij verbindingszalen, terwijl de volgende drie die van de privé-bibliotheek zijn, waar de paus staatshoofden ontvangt. Het zevende venster is dat van de zaal van de Heiligen Petrus en Paulus, die als ingang van de bibliotheek dienst doet. De volgende zalen hebben een aantal verschillende funkties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email