Algemene Informatie Rome

Practische Informatie Rome

VVV-kantoren

Op verschillende plekken in Rome zijn er een aantal zogeten PIT (Punti Informativi Turistici), waar men toeristische informatie over de stad kan krijgen. De Roma Pass wordt er verkocht en er zijn (vrij willekeurige brochures) over wat er in de stad te doen is, maar geen gratis stadsplattegrondjes.

Museumkaarten

Rome heeft een aantal verschillende museumkaarten, waarvan de Roma Pass en de Omnia Card de bekendste zijn. Ze zijn vaak veel minder voordelig dan ze lijken, dus win goede informatie in voordat U tot de aanschaf besluit.

Toeristenbelasting

Vanaf 1 September 2014 is de toeristenbelasting, die sinds 2011 van kracht is in Rome, verhoogd. Alle bezoekers aan de stad moeten een kleine toeslag betalen. De grootte van deze toeslag is afhankelijk van het soort accommodatie dat men kiest. De toeslag ligt tussen de 2 en de 7 Euro per persoon per nacht. Voor de gasten van mijn B&B Little Italy Hostel is er dus een extra kost van 3,50 Euro per persoon per nacht.

Wanneer Rome bezoeken?

Wanneer kan men Rome het best bezoeken? Hoe koud is het in de winter? Maar ook, hoe heet is het in de zomer? Wanneer is het het drukst en wanneer zijn de rijen bij de bezienswaardigheden het langst? De antwoorden op deze vragen zijn niet altijd zo voor de hand liggend als ze lijken.

Bagage kwijt

Afhankelijk van waar Uw Uw bagage kwijtraakt zijn er verschillende plekken waar U het eventueel terug kunt gaan halen. Wanneer Uw koffers niet in Rome maar op een ander vliegveld terecht zijn gekomen hangt het ervan af met welke maatschappij U gevlogen bent. Wanneer U Uw bagage op de metro vergeten bent hangt het ervan af op welke lijn dit gebeurd is. (Lees hier wat U moet doen wanneer U Uw bagage kwijt bent.)

Drinkwater

De Nasoni (“Langneuzen”) is de naam die de Romeinen gegeven hebben aan de fonteintjes die in vrijwel alle straten in het centrum van de stad te vinden zijn. Deze verschaffen zelfs midden in de zomer, met temperaturen van boven de 30 graden Celsius, heerlijk koel drinkwater.

Adressen

  • Apotheken: Wat het precies over de stad zegt weet ik niet, maar iemand heeft me ooit verteld dat, op advocaten na, apotheken de meeste pagina’s van de Romeinse versie van de Gouden Gids in beslag nemen. Het Italiaanse woord voor “apotheek” is farmacia.
  • Postkantoren: In elke wijk in Rome zijn er een of meerdere postkantoren te vinden, maar niet alle postkantoren hebben dezelfde funkties. Bij de kleinere kantoren verstuurt men meestal geen grotere pakketten. Voor postzegels is het sowieso niet nodig naar een postkantoor te gaan. Als U er zeker van wilt zijn dat Uw ansichtkaarten, brieven of pakketjes hun bestemming bereiken, kunt U beter de postdienst van Vaticaanstad gebruiken.
  • Voetbal is verreweg de populairste sport in Italië. In Rome zijn er twee grote professionele clubs en één kleintje. De thuiswedstrijden van AS Roma en SS Lazio worden in het Olympische Stadion gespeeld. (Lees hier waar U kaartjes voor de wedstrijden kunt kopen.)
RSS
Follow by Email