Museumkaarten Rome

Rome heeft een aantal verschillende museumkaarten, waaronder de Roma Pass de bekendste is. Ze zijn vaak veel minder voordelig dan ze lijken, dus win goede informatie in voordat U tot de aanschaf besluit.

Museumkaarten Rome

Roma Pass

Roma Pass 2016 - museumkaarten RomeDe bekendste museumkaart van Rome is ook op het openbaar vervoer geldig. De kaart heet Roma Pass en kost 36 Euro. Hiervoor krijgt U twee musea of monumenten gratis en een korting op de volgende attrakties die U bezoekt. Hij is echter niet overal geldig en het blijft de vraag of de pas wel de moeite waard is.

Roma Pass 48 Hours

Roma Pass 48 Hours 2016 - museumkaarten RomeSinds 2014 is er ook een Roma Pass voor bezoekers die minder tijd in Rome doorbrengen. De Roma Pass 48 Hours is, zoals de naam aangeeft, twee etmalen lang geldig en werkt verder min of meer op dezelfde manier als de langere versie. Er is echter slechts een bezienswaardigheid gratis te bezoeken, maar U kunt wel 48 uur lang gratis openbaar vervoer genieten.

Archeologia Card

Huis Vestaalse Maagden Forum RomanumDe derde kaart kan enkel gebruikt worden bij die bezienswaardigheden die met de klassieke oudheid te maken hebben, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, een aantal attrakties langs de Via Appia Antica en de zetels van het Museo Nazionale Romano. Deze Archeologia Card kan niet op het openbaar vervoer gebruikt worden, maar is wel 7 dagen lang geldig.

Omnia Vatican and Rome Card

Omnia Vatican & Rome Card - museumkaarten RomeEen vrij recente aanwinst is de Omnia Vatican and Rome Card, die zowel in Rome zelf als bij de belangrijkste attrakties van Vaticaanstad geldig is. Deze kaart is wel een stuk duurder en ook weer maar drie dagen geldig. Een groot voordeel van de Omnia Card is dat je bij de Sint-Pietersbasiliek niet in de rij hoeft te staan. Ook hier geldt dat het beter is even een sommetje te make vooraleer de vrij dure kaart aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email