Archeologia Card Rome

De Archeologia Card Rome is veel minder bekend dan de Roma Pass, maar kan vooral voor toeristen die langer in de stad verblijven en met name in het oude Rome geïnteresseerd zijn een interessant alternatief vormen.

Weetjes Archeologia Card Rome

Colosseum bezoeken met Archeologia Card Rome
Het Colosseum is een van de attrakties waar de Archeologia Card geldig is.

De Archeologia Card 2016 is 7 dagen geldig en kost 23 Euro. In theorie bataalt U 2 Euro extra wanneer U de kaart online bestelt, maar dat is op het moment niet mogelijk. Voor inwoners van de Europese Unie tussen de 18 en 25 jaar oud is de prijs 13 Euro. Jongeren dan 18 (mits afkomstig uit de Europese Gemeenschap) mogen bij de aangesloten attrakties sowieso gratis naar binnen.

In tegenstelling tot bij de Roma Pass is het openbaar vervoer niet gratis met de Archeologia Card.

Waar is de Archeologia Card geldig?

  1. Het Colosseum plus de archeologische monumenten in het Forum Romanum en op het Palatijn.
  2. De vier musea die gezamenlijk het Museo Nazionale Romano vormen, te weten de zetels in het Palazzo Massimo, het Palazzo Altemps, de Crypta Balbi en de Terme di Diocleziano.
  3. Het Cecilia Metella Mausoleum
  4. De Villa dei Quintili en Santa Maria Nova
  5. De Terme di Caracalla

Waar de Archeologia Card Kopen?

De kaart is enkel te krijgen bij de kassa’s van bovengenoemde bezienswaardigheden. Mocht het ooit weer mogelijk worden de kaar tonline te bestellen, dan kan deze enkel bij het Colosseum afgehaald worden. Hier staan altijd lange rijen, dus het is net zo makkelijk de kaart te kopen wanneer U eenmaal in Rome bent. De Palazzo Massimo zetel van het Museo Nazionale Romano bevindt zich meteen buiten het station, dus dit is geen slechte plek.

Voor meer informatie over deze museumkaart kunt U bellen: +39 0639967700.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email