Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo Kerk Rome

De Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo Kerk is een in de 2e helft van de 20e eeuw gebouwde kerk in de wijk Alessandrino in Rome.

Weetjes Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo Kerk

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa dell’Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo is Via Manfredonia 5 – 00171 Rome (tel. +39 062570522). Bus: 113, 313, 314, 501, 508, 556, 556F, N12. Openingstijden: Van 07.45 tot 12.00 en van 16.30 tot 19.45 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo Kerk Rome

De Ascensione di Nostro Signore Gesù Kerk (“Hemelvaart van Onze Heer Jezus Christus Kerk”) is in 1954 gebouwd, volgens een projekt van de architekt Francesco Fornari. De kerk wordt gerund door een Orde die in Nederland bekend staat als de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus.

De façade van de kerk bestaat uit twee niveaus. De drie toegangsdeuren worden door lisenen van elkaar gescheiden. Het bovenste deel wordt geknmerkt door een groot half-rond venster.

Het interieur van de kerk heeft drie schepen, die door rood-marmeren zuilen, afgewisseld met groene pilaren van elkaar gescheiden worden. De twee buitenste schepen eindigen in apsiden.

Bezienswaardigheden Ascensione di Nostro Signore Gesù Cristo Kerk

  • Het glas-in-lood raam in de apsis toont de Hemelvaart van Jezus met de apostelen en Maria. Onder dit raam staat een grote marmeren zetel.
  • In de apsis van het rechterschip staat het Altaar van het Allerheiligste Sacrament. het wordt opgeluisterd met het schilderij “Hemelvaart van Jezus tussen de Apostelen” van de hand van Marisa Sarcano.
  • De apsis van het linkerschip huisvestig een doopvont met hierboven een bas-reliëf dat de “Doop van Jezus” voorstelt. De duif die in ht glas-in-lood venster afgebeeld wordt symbolizeert de Heilige Geest.
  • In de 12 vensters van het bovenste deel van het centrale schip zijn een aantal heiligen afgebeeld.
  • De twee glas-in-lood ramen op de achtermuur van de kerk verbeelden de “Maagd met Kind” (links) en een biddende Vader Dehon, de stichter van de Orde die de kerk in zijn beheer heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email