Dio Padre Misericordioso Kerk Rome

De Dio Padre Misericordioso Kerk is een door de Amerikaanse architekt Richard Meier ontworpen kerk in de wijk Alessandrino in Rome. De kerk werd gebouwd als blijvende herinnering aan het Heilige Jaar 2000.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Dio Padre Misericordioso Kerk

Het adres van de Chiesa Dio Padre Misericordioso is Largo Terzo Millennio, 8 – 00155 Rome (tel. +39 062315833). Bus: 556. Metro: Torre Maura (lijn C). Openingstijden: Van 07.30 tot 12.30 en van 16.00 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Weetjes Dio Padre Misericordioso Kerk Rome

In 1996 werd het ontwerp van Richard Meier uitgeroepen tot winnaar van een competitie om een nieuwe kerk te bouwen ter ere van het Jubileumjaar 2000.

Andere namen waaronder de kerk bekend staat zijn Chiesa del Giubileo, Chiesa del Terzo Millenio en Chiesa delle Tre Vele.

Het projekt van Meier wordt gekenmerkt door drie grote witte betonnen “zeilen”, waarvan de hoogste tot 40 meter reikt. In zijn inauguaratie-toespraak verklaarde Meier dat de zeilen symbolisch naar een nieuwe wereld voerden.

Een ander projekt van Meier in Rome is het Museo dell’Ara Pacis.

Bezienswaardigheden Dio Padre Misericordioso Kerk

  • De kerk is zo gebouwd dat het daglicht niet voor verlichting kan zorgen, op een kleine venster na, waardoor de crucifix boven het altaar verlicht wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email