Santi Giovanni en Paolo Kerk Rome

De Santi Giovanni en Paolo Kerk is in de 4e eeuw gebouwd en hoort dus tot de oudste kerken van Rome. Onder de kerk bevinden zich een aantal ruïnes uit de Romeinse tijd.

Weetjes Santi Giovanni en Paolo Kerk Rome

De Chiesa dei Santi Giovanni e Paolo is in 398 gebouwd, op de precieze plek waar zich ooit het huis van deze twee Romeinse notabelen bevond. Giovanni en Paolo waren in het jaar 361 door de heidense Keizer Giuliano l’Apostata tot het martelaarschap veroordeeld.

De aan de twee heiligen gewijde basiliek is verschillende keren (deels) verwoest. Twee maal was dit het gevolg van plunderingen (Alaric I in 410 en de Italiaanse Noormannen in 1084) en éénmaal , in 442, had een aarbeving de schuld.

Bij de reconstruktie na de laatste plundering voegde men een klooster en een klokkentoren aan het complex toe.

Onder de kerk bevind zich een doolhof dat bestaat uit de ruïnes van twee huizen en een oratorium.

Het altaar is bovenop een bad gebouwd. Hierin lagen de twee martelaars begraven.

De fundamenten van de Romaneske klokkentoren worden gevormd door de ruïnes van de Tempel van Claudius.

Adres en Openingstijden Santi Giovanni en Paolo Kerk Rome

Vanaf het centrale station Termini neemt U de metro 8lijn B) naar Circo Massimo. Loop rechtdoor naar het grote kruispunt. U moet een stuk naar rechts voordat U dit kunt oversteken. Nadat U overgestoken bent gaat U links en dan loopt U de trappen op. Volg het zandpad tot U bij de kerk komt. Vanuit elders in de stad kunt U met de volgende openbaar vervoersmiddelen naar de Sant Giovanni e Paolo kerk: Tram: 3, 8; Bus: 75, 81, 85, 87, 122, 160, 160F, 175, 271, 673, C3, N2, N10, N11. De openingstijden zijn van 08.30 tot 12.00 (op zondag tot 12.45) en 15.30 tot 18.00 uur. Toegang tot de kerk van de SS Giovanni e Paolo is gratis. Tijdens de mis (zon- en feestdagen om 10.45 en 11.45 uur) mag de kerk niet bezichtigd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email