Necropolis Sint Pietersbasiliek Rome

Beneden de Sint Pietersbasiliek in Rome bevindt zich de Necropolis van het Vaticaan. Onder Paus Pius XII werd de originele tombe van Sint Pieter ontdekt en de necropolis opgegraven.

Weetjes Necropolis Sint Pietersbasiliek Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Om hier binnen te mogen dient U vantevoren te reserveren bij het Ufficio Scavi (Tel. +39 0669885318 of scavi@fsp.va) door de boog aan de linkerzijde van de trappen van de basiliek. Per dag worden niet meer dan 200 bezoekers binnengelaten, in groepen van 12 tot 15 personen, die niet jonger dan 15 jaar mogen zijn. U moet Uw naam opgeven, plus de periode dat U in Rome bent en welke taal U spreekt. U wordt via per telefoon of e-mail vervolgens op de hoogte gebracht van de datum en tijd van Uw bezoek. U dient passend gekleed te zijn. Foto’s nemen is ten strengste verboden. U krijgt, onder leiding van een gids, de in de 40er jaren opgegraven tombes te zien. Voor meer informatie: http://www.vatican.va.

Geschiedenis Necropolis Sint Pietersbasiliek Rome

Mozaiek Necropolis Sint Pietersbasiliek Rome
In de Necropolis gevonden mozaiek waar Christus als Sol Invictus wordt afgebeeld.

Behalve de tombe van Sint Pieter zelf, die direct onder het pauselijke altaar ligt, zijn hier nog meer begraafplaatsen van heiligen uit de eerste drie eeuwen van onze jaartelling.

Sint Pieter ligt begraven op wat door de archeologen die de opgravingen (scavi) uitvoerden, veld P wordt genoemd.

De opgravingen zijn rond het jaar 1940 uitgevoerd. Behalve de tombe van Sint Pieter zijn er ook verschillende mausoleums gevonden die uit de 2e eeuw voor Chr. stammen en dus van heidense oorsprong waren. Deze zijn rijkelijk met fresco’s en andere versieringen verfraaid.

De hier later bijgeplaatste Christelijke tombes zijn over het algemeen nauwelijks versierd.

Volgens de traditie wordt de plek waar de tombe van Sint Pieter zich bevindt aangegeven door een aediucla die de Trofeo di Gaia genoemd wordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email