MAXXI Museum Rome

Het MAXXI Nationale Museum voor de 21e Eeuwse Kunsten (Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo) is één van de laatste verrijkingen van het Romeinse museum aanbod. Het zetelt in een speciaal, door de Engels-Iraakse architekt Zaha Hadid, ontworpen gebouw. Het museum bestaat uit een architectuur- en een hedendaagse kunst-sektie en er vinden steeds wisselende exposities plaats.

Weetjes MAXXI Museum Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Maxxi Museum Rome
Maxxi Museum

Het adres van het MAXXI Museo Nazionale delle Arti del XXI secolo is Via Guido Reni, 4 A – Rome (tel. +39 063201954). Bus: 168. Tram: 2. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur; zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur. Gesloten: maandag, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: 11 Euro. De Roma Pass is geldig in het MAXXI. Het MAXXI is niet gratis op de eerste zondag van de maand. Er zijn vier rolstoelen beschikbaar voor gehandicapten, waarvan er twee vooral gereserveerd kunnen worden. Er worden rondleidingen gehouden, maar deze zijn enkel in het Italiaans. Het restaurant van het museum, MAXXI21 (tel. +39 063207230), is elke dag behalve maandag geopend van 12.00 uur tot de sluitingstijd van het museum zelf.

Tentoonstellingen MAXXI Museum Rome

Naast de permanente collectie zijn er op welk moment ook vrijwel altijd een aantal steeds wisselende tentoonstellingen te zien.

Geschiedenis MAXXI Museum Rome

Het gebouw zelf is ontworpen door de in 2016 gestorven architekt Zaha Hadid, die er in 2010 de prestigieuze Engelse Sterling architektuur-prijs voor in ontvangst heeft mogen nemen.

Het MAXXI Architektuur Museum is deels gewijd aan 20e eeuwse architekten en hun werk, en deels aan nog modernere artiesten en ontwikkelingen in de wereld van de architektuur.

Het MAXXI Kunst Museum houdt zich vooral bezig met nieuwe Italiaanse kunst en artiesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email