Borgia Appartement Rome

Het Borgia Appartement maakt deel uit van de Vaticaanse Musea in Rome. Deze voormalige privé-vleugel van Paus Alexander VI wordt nu gebruikt voor moderne religieuze kunst. De muren zijn beschilderd door Pinturicchio en diens helpers.

Weetjes Borgia Appartement Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Voor praktische informatie over het Borgia Appartement kunt U terecht bij ons artikel over de openingstijden en toegangsprijs van de Vaticaanse Musea.

Geschiedenis

Het deel van de Vaticaanse Musea dat nu bekend staat als het Borgia Appartement was de privé-vleugel van paus Alexander VI. Deze paus uit de Borgia familie regeerde van 1492 tot 1503. De zalen van het appartement werden beschilderd door Pinturicchio en diens leerlingen.

Na de dood van de paus werden de appartementen verlaten. Pas tegen het einde van de 19e eeuw werden ze opnieuw aan het publiek getoond.

Tegenwoordig wordt een deel van de kamers gebruikt voor de verzameling moderne religieuze kunst. Deze werd in 1973 door paus Paulus VI ingewijd. Ze bestaat uit ongeveer 600 etsen, schilderijen en beeldhouwwerken. Behalve Italiaanse kunstenaars zijn er ook werken van beroemde buitenlandse meesters als Gauguin, Chagall, Klee en Kandinsky.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email