Ethnologisch Museum Vaticaan Rome

Het Ethnologisch Museum is een van de musea die samen de Vaticaanse Musea in Rome vormen. Het museum is in 1926 door de toenmalige paus Pius XI gesticht. De oorspronkelijke zetel was het Palazzo Lateranense bij de San Giovanni in Laterano Basiliek.

Weetjes Ethnologisch Museum Vaticaan

Geschiedenis

Ethnologisch Museum - Vaticaanse Musea Rome
Beeldje van de Godheid Tu op het eiland Mangareva in Frans-Polynesië

Het Ethnologisch Museum is in 1926 door Paus Pius XI gesticht.  Het jaar ervoor was er ter gelegenheid van het Heilige Jaar een tentoonstelling georganiseerd die “Universele Missionarissen Tentoonstelling” als titel had.

De oorspronkelijke zetel was het Palazzo del Latarano. In 1973 werd de hele verzameling verhuisd naar de huidige plek in de Vaticaanse Musea.

In deze sektie van de Vaticaanse Musea zijn kunstwerken te zien uit delen van de wereld waar missionarissen actief zijn geweest. De nucleus van de verzameling werd door een commissie gekozen uit meer dan honderdduizend voorwerpen en kunstwerken. In de loop der eeuwen is de collectie uitgebreid, vooral met behulp van donaties.

Hoogtepunten

Er zijn modellen te zien van religieuze gebouwen van verschillende godsdiensten. Voorbeelden zijn de Tempel van de Hemel (Peking), het Altaar van Confucius en een shintoïstische tempel uit Japan.

Uit onder andere Tibet, Indië en Indonesië zijn Boeddha-beeldjes te zien.

Andere objekten en kunstwerken zijn afkomstig uit Afrikaanse en midden-Amerikaanse landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email