Trappen Rome

De Spaanse Trappen horen tot de beroemdste monumenten van Rome. De eerste foto die bezoekers aan de Vaticaanse Musea maken is vaak die van de wenteltrap van Bramante. Bovenaan de Cordonata heeft men een schitterend uitzicht vanaf één van de moosite pleinen van de stad. Hieronder een lijst met de meest pittoreske trappen van Rome.

Mooiste Trappen Rome

Spaanse Trappen

Spaanse Trappen RomeAl zouden ze op het moment beter de Spaanse Steigers genoemd kunnen worden, de Spaanse Trappen blijven behoren tot de gezelligste plekken in Rome. De trappen zelf worden gerestaureerd, maar van bovenaf is het uitzicht nog steeds mooi. Het Piazza di Spagna blijft een van de gezelligste pleinen van Rome.

Cordonata

De brede trappen die achter het Vittorio Emanuele Monument naar het Piazza del Campidoglio lopen worden de Cordonata genoemd. Zowel wanneer men omhoog loopt en opeens het plein in al zijn glorie voor zich ziet als wanneer men van boven de trappen naar beneden kijkt heeft men een geweldig uitzicht.

Heilige Trappen

De Scala Santa bevindt zich schuin tegenover de ingang van de Basiliek van Sint Jan van Lateranen. Kruip deze trappen op je knieën op en je zonden worden kwijtgescholden. Je kunt ook links van deze trappen een andere trap oplopen en van bovenaf jezelf afvragen wat voor verschrikkelijke dingen de kniekruipers gedaan hebben.

Sint-Pietersbasiliek

De mooiste en meest pittoreske trappen zijn het niet, maar je kunt wel opscheppen als je alle treden naar de koepel van de Sint-Pietersbasiliek omhooggelopen bent. Zelfs de zwakkelingen die het eerste deel met de lift gaan mogen best even naar adem happen terwijl ze van het panorama genieten.

Scala del Bramante

Een van de meestgemaakte foto’s in de Vaticaanse Musea is die van de trap meteen bij de ingang. Deze is ontworpen door Bramante. Hij was zo breed omdat er ook paarden op moesten kunnen lopen.

Scalinata dei Borgia

De Scalinata dei Borgia bestaat eigenlijk uit twee delen, aangezien ze door de Via Cavour in tweeën gedeeld wordt. Het laagste deel loopt van de Via Leonina omhoog, maar het is het tweede, pittoreskere deel dat  het interessantst is. De trap loopt onder een met klimplanten begroeide pittoreske boogdoor, om uit te komen bij de San Pietro in Vincoli Basiliek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email