Pleinen Rome

Net als in de meeste Italiaanse steden staan ook in Rome de belangrijkste kerken en historische gebouwen aan de centrale pleinen van de stad. Op enige uitzonderingen na zijn er helaas  aan de meeste van deze pleinen veel minder terrasjes dan je zou verwachten.

Mooiste pleinen Rome

Piazza del Campidoglio

Piazza del Campidoglio RomeHet Piazza del Campidoglio is in de 17e eeuw door Michelangelo ontworpen. Het is één van de mooiste pleinen van de stad. De burgemeester van de stad zetelt in het Palazzo Senatorio en de andere twee gebouwen aan het plein worden door de Capitolijnse Musea in beslag genomen.

Piazza Colonna

Het Piazza Colonna is gelegen in het hartje van Rome, aan de grootste winkelstraat van de stad, de Via del Corso, die eigenlijk zo’n beetje door het oostelijke gedeelte van dit rechthoekige plein loopt. Langs het plein staan o.a. statige regeringsgebouwen en één van de meest prestigieze winkelgalerijen van Rome.

Piazza Bocca della Verità

Het Piazza Bocca della Verità is een buitengewoon pittoresk plein in de wijk Ripa. Het bevindt zich dichtbij de rivier de Tiber, ter hoogte van de Ponte Palatino. Het plein heeft de naam te danken aan de “Mond der Waarheid” in de Santa Maria in Cosmedin Kerk.

Piazza Barberini

Fontein van de Triton - Bezienswaardigheden Wijk Trevi RomePiazza Barberini is een groot plein op de Quirinaalheuvel in het centrum van Rome. Helaas worden het plein en de schitterende Fontana del Tritone in het midden enigszins ontsierd door het nooit aflatende drukke verkeer dat eromheen raast.

Piazza del Parlamento

Het Piazza del Parlamento bevindt zich in het centrum van Rome, ongeveer halverwege de grootste winkelstraat van de stad, de Via del Corso. Het plein wordt gedomineerd door het Palazzo di Montecitorio, zetel van het Italiaanse parlement.

Largo Magnanapoli

Largo Magnanapoli is een klein plein met een rotonde in het midden aan het einde van de huidige versie van de Via Nazionale in Rome. Attrakties bij het plein zijn de Santa Caterina Kerk en de Torre delle Milizie.

RSS
Follow by Email