Anna Perenna Fontein Rome

De Anna Perenna Fontein is een oude Romeinse fontein die in de 4e eeuw voor Chr. gebouwd is en in 1999 bij toeval ontdekt. Bij de fontein gevonden voorwerpen worden in de Thermen van Diocletianus zetel van het Museo Nazionale Romano tentoongesteld.

Weetjes Anna Perenna Fontein Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Adres: Via Guidubaldo Del Monte, snc – Rome (distrikt: Parioli). Telefoon: +39 0639967700 (Reserveren is verplicht). Entreeprijs: 4,50 Euro. Openingstijden: Eerste en derde zondag van de maand om 11 uur.

Geschiedenis en beschrijving

Anna Perenna Fontein Rome
Anna Perenna Fontein

De fontein van Anna Perenna is in 1999 ontdekt gedurende opgraving voor een ondergrondse parkeergarage op de hoek van Piazza Euclide en Via G. del Monte (Parioli distrikt) in Rome.

De opgravingen (6 tot 10 meter onder straatniveau) brachten de ruïnes van een rechthoekige fontein aan het licht. Inscripties op de fontein gaven aan dat ze gebouwd was ter ere van de antieke Romeinse godin Anna Perenna, wiens feest plaats vond tijdens de Iden van Maart (15 Maart).

Men denkt dat de fontein uit de 4e eeuw voor Christus stamt en in gebruik geweest is tot de 6e eeuw.

Achter de fontein was een watertank, waarin voorwerpen gevonden zijn die gebruikt werden voor religieuze rituelen. Deze worden nu tentoongesteld in het Museo Nazionale Romano (Terme Di Diocleziano).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email