Anio Novus Aquaduct Rome

Het Anio Novus Aquaduct is één van de langste aquaducten in Rome. De bron is de rivier de Aniene in de buurt van het stadje Subiaco.

Weetjes Anio Novus Aquaduct Rome

De Anio Novus heeft een lengte van ongeveer 87 kilometer.

Met de constructie ervan werd begonnen in het jaar 38, onder Caligula,  en het werk werd in het jaar 52 door Claudius voltooid.

Al in de derde eeuw voor Christus bestond er een Aqua Anio aquaduct. Toen het nieuwe aquaduct gebouwd werd, werd dit de “nieuwe Anio” (Anio Novus) genoemd. Het al bestaande aquaduct werd uiteraard omgedoopt tot de Anio Vetus.

De hoogste bogen van het aquaduct bevinden zich in het gebied dat Capanelle genoemd wordt. Hier werd het water ook opgeslagen, in een reservoir dat de Piscina Liminaria genoemd werd.

Vanaf dit reservoir werd het water vervolgens de stad in gevoerd, waarvoor de bogen van het Aqua Claudia Aquaduct gebruikt worden. Om dit te kunnen doen had men eenvoudig weg nog een kanaal bovenop dit aquaduct aangelegd. Dit leidde er wel toe dat er erg vaak reparatiewerkzaamheden noodzakelijk waren.

Helaas werd het eindreservoir in 1880 door brand verwoest.

Aangezien het water niet uit een bron kwam maar direkt uit de rivier was het water niet van buitengewoon goede kwaliteit. Keizer Traianus begon later een nieuwe bron te gebruiken, een meertje in de buurt bij het stadje Trevi (toen nog Treba Augusta).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email