Caio Cestio Piramide Rome

De Piramide van Caio Cestio is de enige overgebleven piramide in Rome. Na een lange restauratie is het gebouw sinds Mei 2015 weer in de oorspronkelijke, witte glorie te bewonderen.

Adres Openingstijden en Toegangsprijs Piramide van Caio Cestio

Het adres van de Piramide di Caio Cestio is Piazzale Ostiense. De gehandicapten-ingang is aan de Via Raffaele Persichetti. Quartiere: Ostiense. Metro: Piramide. Trein: FC2. Tram: 3, 8. Bus: 23, 75, 673, 715, 716, 769, N2, N3, N9, N11. Openingstijden: 2e en 4e zaterdag van de maand om 11.00 uur. (Vanaf Juni 2015 zal de Piramide ook op de 2e en 4e zondag van de maand te bezichtigen zijn.) Toegangsprijs: 5,50 Euro. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden (tel. +39 06 39967700).

Weetjes Caio Cestio Piramide Rome

Caio Cestio Piramide Rome
Piramide van Caio Cestio

Gedurende zijn hoogtijdagen strekte het Romeinse rijk helemaal tot Egypte en hiervan zijn nog steeds sporen terug te vinden in de Eeuwige Stad. Behalve de obelisken die op vrijwel ieder belangrijk plein (Piazza di Spagna, Sint Pietersplein, Piazza del Popolo, om er maar een paar te noemen) te vinden zijn staat er zelfs een heuse piramide midden in Rome.

Met een hoogte van slechts 36 meter is de Piramide van Caius Sestius natuurlijk niet zo indrukwekkend als de enorme bouwwerken in Egypte zelf, maar ze is toch zeker de moeite van een bezoekje en een paar foto’s waard. Hij lijkt overigens kleiner dan hij in werkelijkheid is aangezien de straten eromheen opgehoogd zijn.

De piramide is waarschijnlijk ergens tussen 18 en 12 voor Chr. gebouwd.Als bouwmateriaal is wit marmer uit Carrara gebruikt.

Caius Sestius was een magistraat over wie niet veel meer te vertellen is dan dat hij nogal rijk was. Aan twee zijden van het mausoleum is en tekst te zien die verklaart wie de eigenaar was en ook dat de piramide in 330 dagen gebouwd is.

De binnenmuren zijn gedeeltelijk met fresco’s versierd. Op vlakken die door kandelaars van elkaar gescheiden worden zijn nimfen afgebeeld. Bij de vier hoeken van het plafond van de centrale hal zijn Gevleugelde Viktorieën te zien met een kroon en een lint.

De tombe is deel geïmcorporeerd in de Aureliaanse Muren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email