Cecilia Metella Mausoleum Rome

Het Cecilia Metella Mausoleum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de Via Appia Antica in Rome. In de middeleeuwen werd het verhoogd en werd er een soort kasteel tegenaangebouwd. Op deze wijze werd het omgebouwd tot belangrijkste toren van dit fort.

Weetjes Cecilia Metella Mausoleum Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Cecilia Metella Mausoleum Rome
Cecilia Metella Mausoleum

Het adres van het Mausoleo di Cecilia Metella is Via Appia Antica, 161 – 00178 Rome. Wijk: Quartiere Appio Pignatelli. Bus: 118, 218, 660. Openingstijden: Laatste zondag Oktober tot 15 Februari van 09.00 tot 16.30 uur. Van 16 Februari tot 15 Maart van 09.00 tot 17.00 uur. Van 16 Maart tot laatste zaterdag Maart van 09.00 tot 17.00 uur. Laatste zondag Maart tot 31 Augustus van 09.00 tot 19.30 uur. Van 1 tot 30 September van 09.00 tot 19.00 uur. Van 1 Oktober to laatste zaterdag Oktober van 09.00 tot 18.30 uur. Gesloten: 1 Januari, 1 Mei, 25 December. De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Toegangsprijs: 6 Euro. Jongeren tussen 18 en 25 mits residenten Europese Gemeenschap: 3 Euro. Jonger dan 18: gratis. Museumkaarten: Roma Pass en Archeologia Card. (Let op: Het Cecilia Metella Mausoleum is gratis op de eerste zondag van de maand.)

Geschiedenis Cecilia Metella Mausoleum Rome

Het Mausoleum voor Cecilia Metella is tussen de jaren 30 en 20 voor Chr. gebouwd. Cecilia Metella was de dochter van de consul Quinto Cecilio Metello, beroemd vanwege de verovering van Kreta in 67 voor Chr.

Het mausoleum is waarschijnlijk tot de 2e eeuw na Chr. als dusdanig gebruikt.

Tussen 1302 en 1303 liet Francesco Caetani, een familielid van de toenmalige paus Bonifatius VIII, een kasteel langs de Via Appia bouwen. Dit Castrum Caetani werd door een verdedigingsmuur afgeschermd. Binnen de muren stonden een herenhuis, een aan San Nicola gewijde kerk en enige woningen.

Dit fort werd tegen het mausoleum aangebouwd. Het monument werd verhoogd en er werden kantelen op gezet, zodat het de belangrijkste toren van het kasteel werd.

Beschrijving

Het monument bestaat uit een vierkante fundering waarop een cylindervormige, met platen wit marmer bedekte, constructie rust.Boven de cylinder is een met guirlandes en ossenhoofden versierde fries.

Gedurende de middeleeuwen werd dit stadsdeel dankzij de ossenhoofden een tijdlang Capo di Bove genoemd.

Het geheel wordt bekroond door een reliëf waarop een triomftocht met een gebaarde gevangene is afgebeeld.

Toen het monument gebouwd werd was het bedekt met een heuvel grond, waarop planten groeiden.

Boven de ingang is een aan Cecilia Metella gewijde inscriptie te zien.

Via Appia, 161 – Rome, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email