Mausoleum van Lucilio Peto Rome

Het Mausoleum van Lucilio Peto bevindt zich in de Via Salaria, op de hoek met de Via Basento.

Weetjes Lucilio Peto Mausoleum Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Mausoleum is Via Salaria, 125. De toegangsprijs is 4 Euro. Het Mausoleum kan enkel bezocht worden met een gids. Deze rondleidingen worden door zogeheten Associazioni Culturali georganizeerd en zijn niet in de prijs van het bezoek inbegrepen.

Geschiedenis

Het is gebouwd in de laatste jaren van de 1e eeuw voor Chr. Een grote inscriptie op het mausoleum geeft de naam van de eigenaar, die nog tijdens zijn leven het mausoleum had laten bouwen voor zichzelf en voor zijn zus Lucilia Polla.

Lucilio Peto was een militaire tribunus en de prefect van de smeden en de ruiterij.

De tombe werd al tegen het einde van de 1e eeuw na Chr. verlaten en met zand opgevuld.

In de 4e eeuw na Chr. werd het mausoleum opnieuw in gebruik genomen. Aan de buitenkant werd een aantal kleine bakstenen tombes geconstrueerd, terwijl het interieur tot een kleine catacombe omgevormd werd. (De tombes aan de buitenkant zijn helaas ij de opgravingen vernietigd.)

Het vloerplan is rond en het mausoleum zelf trommelvormig, met een diameter van ongeveer 34 meter. De kern is bedekt met blokken travertijns marmer. Het trommelvormige gedeelte was bedekt met een 16 meter hoge, trechtervormige hoop zand.

Door een met een gewelf overdekte gang komt men in de grafkamer. De grafbedden, waarban er nog slechts één ovgebleven is, stnden in drie nissen in deze kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email