Villa dei Quintili Rome

De Villa dei Quintili (“Villa van de Quintilii”) is een ruïne die zich tussen de Via Appia Antica en de Via Appia Nuova in Rome uitstrekt. Ze is in de 2e eeuw gebouwd en was eeuwenlang keizerlijk bezit.

Weetjes Villa dei Quintili Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Villa dei Quintili is Via Appia Nuova 1092, 00178 – Rome (tel. +39 067129121). Wijk: Zona Capanelle. Bus: 654, 663, 664, C11, N26. Openingstijden: Van 09.00 uur tot een uur voor zonsondergang. Gesloten: maandag, 1 Januari, 25 December. Toegangsprijs: 6 Euro. Inwoners EU tussen 18 en 25 jaar oud: 3 Euro. Jongeren dan 18 gratis. Eerste zondag van de maand gratis. Het kaartje (Appia Antica Card) is 7 dagen geldig vanaf het moment van afgifte en is ook geldig bij de Thermen van Caracalla en het Mausoleum van Cecilia Metella. De Archaeologia Card en de Roma Pass kunnen gebruikt worden. Een gedeelte van de villa, maar niet alles. is met een rolstoel toegankelijk.

Speciale Gebeurtenissen Villa dei Quintili

De eerste zondag van elke maand is de Villa dei Quintili gratis.

Geschiedenis Villa dei Quintili Rome

De Villa dei Quintili had 52 rijkelijk versierde kamers. De bezitters waren twee broers, Sesto Quintilio Condiano en Sesto Quintilio Valerio Massimo, die belangrijke posities hadden tijdens het bewind van Marcus Aurelius.

Keizer Commodus was zo van het gebouw onder de indruk dat hij de bezitters er met een smoesje uitgooide en zelfs liet doden zodat hij er zelf zijn intrek zou kunnen nemen (182 na Chr.). Tot het einde van de derde eeuw bleef de Villa in keizerlijke handen. Gedurende de middeleeuwen werd het grootste gedeelte van de ruïnes met grond bedekt. Pas gedurende de 18e eeuw werd dit weer opgegraven. Veel standbeelden die hierbij ontdekt werden zijn nu in musea uit verschillende delen van de wereld te bewonderen. De bekendste hiervan is de zogenoemde Aphrodite Braschi.

Bezienswaardigheden Villa dei Quintili

Bij de huidige ingang van de villa, op de Via Appia Nuova, is er een Aquarium te zien.

Aan de Via Appia Antica kant kan men de resten van een monumentaal nymphaeum bewonderen. Dit was de oorspronkelijk ingang van de villa. In de middeleeuwen werd dit omgebouwd tot een kasteel.

Via een grote tuin/paardenrijbaan komt men bij het woongedeelte. Dit bestaat uit een grote binnenplaats met daaromheen met marmer versierde kamers die ook over verwarming beschikten.

De privé-vertrekken van de villa omvatten slaapkamers, kamers voor bedienden en badhuizen, plus cryptoportico’s.

De belangrijkste gedeelten vindt men aan de Via Appia Nuova-zijde. Hier bevinden zich het calidarium en het frigidarium. Het frigidarium is een grote centrale zaal met aan de zijkanten kuipen voor het koude water.

Er zijn ook een aantal kleinere ruimtes met badkuipen en verwarming.

Van het circus dat zich in de villa bevond is nog maar weinig te zien.

Tijdens de opgravingen in de 19e eeuw heeft men loden pijpen gevonden, met daarop de naam Quintili. Het is aan deze vondst te danken dat men weet wie de eigenaars waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email