Mercato Trionfale Rome

De Mercato Trionfale was de eerste wijkmarkt in Rome. Het is nog steeds de grootste markt van de stad, met meer dan 270 kraampjes.

Weetjes Mercato Trionfale Rome

Adres en openingstijden

Het adres van de Mercato Trionfale is Via Andrea Doria 3, Rome. Bus: 492. Metro: Ottaviano, Cipro (lijn A). Tel.: +39 0639743501. Openingstijden: van maandag to zaterdag van 07.00 tot 14.00 uur (dinsdag en vrijdag tot 19.00 uur).

Geschiedenis Mercato Trionfale Rome

De Mercato Trionfale bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw en is de grootste dagelijks gehouden markt van Rome. De markt bestaat uit 273 kraampjes en bevindt zich sinds 2009 op de huidige plek in een glazen construktie in de Via Doria.

De markt is verdeeld in kleuren. Kraampjes die groente en fruit verkopen zijn groen, rood geeft aan dat er vlees verkocht wordt en blauw is voor de vishandelaars.

De kraampjes die het langst een vergunning hebben bevinden zich in de centrale hal, die men voor zich heeft wanneer men door de hoofdingang binnenkomt.

Groente- en fruithandelaren bevinden zich overwegend in het achterste gedeelte.

Er worden niet enkel etenswaren verkocht, maar ook kleding, schoenen, speelgoed, Kerstversieringen en nog veel meer.

Toen de Mercato Trionfale geopend werd, bevond ze zich in de Viale Giulio Cesare, in een stadsgedeelte dat toen eigenlijk, ondanks de nabijheid van het Vaticaan, eigenlijk nog tot het platteland hoorde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email