Romeinse Monumenten Brescia

Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse rijk was Brescia een van de belangrijkste steden in het noorden van het land. De stad lag aan de Via Gallica, in een gebied dat vanuit landbouwkundig opzicht erg belangrijk was. De overgebleven Romeinse monumenten van bevinden zich vrijwel alle in het zogeheten Archeologisch Park.

Adres, openingstijden en toegangsprijs Archeologisch Park

Adres: Via Musei, 55/Piazza del Foro, 6 – 25121 Brescia (tel. +39 0302977833 of 0302977834). Metro: Vittoria. Openingstijden: Van 09.00 tot 18.00 uur. Gesloten: Maandag, 25 December. Toegangsprijs: 8 Euro; leeftijd 14-18 en 65+:4,50 Euro; leeftijd 6-13: 3 Euro; familie met 1 kind: 15 Euro; familie met 2 kinderen: 18 Euro; familie met 3 of meer kinderen: 21 Euro. Combiticket met Santa Giulia Museum en Wapenmuseum: 20 Euro; leeftijd 14-18 en 65+: 12 Euro.

Romeinse Monumenten Brescia

Piazza del Foro

Het Piazza del Foro was in de Romeinse tijd het centrum van het politieke leven van Brixia, zoals de stad toen nog heette. Het wordt omlijnd door een aantal oude paleizen en woningen. Uit de Romeinse tijd stammen onder andere de Tempio Capitolino en de Basilica, die in die tijd als gerechtshof dienst deed. Ook staan er nog zuilen waarachter zich winkels bevonden. Het Palazzo Martinengo wordt opgeluisterd door de Neptunusfontein en het standbeeld van Cesare IV Martinengo.

Capitolium

Capitolium - Romeinse Monumenten BresciaDe Tempio Capitolino wordt ook wel Capitolium genoemd. De tempel stond aan de noordzijde van het Forum van wat toen nog Brixia heette. Na door een brand verwoest te zijn werd het monument pas in de 18e eeuw herontdekt. Binnen de tempel is er een verzameling epigrafen en gedenknaalden te zien, die in de provincie Brescia gevonden zijn. De gevonden archeologische voorwerpen, waaronder de beroemde “Gevleugelde Victorie” worden in het Santa Giulia Museum tentoongesteld.

Romeins Theater

Teatro Romano - Romeinse Monumenten BresciaHet Romeinse Theater is in de 2e helft van de 1e eeuw gebouwd. Het was door middel van een portico verbonden met het eerder gebouwde Capitolium. In de derde eeuw vond een verbouwing plaats en in de vijfde eeuw werd het gedeeltelijk verwoest, door een aardbeving of door Barbaarse invallen. Het theater, waar 15.000 toeschouwers in konden, deed tot 1173 dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email